“Ukroćena goropad” otvara novu sezonu

Agencije
“Ukroćena goropad” otvara novu sezonu

Banjaluka - Nova sezona Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci počinje sutra premijerom predstave "Ukroćena goropad" po tekstu Vilijema Šekspira, u režiji Vladana Đurkovića.Glumačku ekipu "Ukroćene goropadi", između ostalih, čine Željko Stjepanović, Boško Đurđević, Zlatan Vidović, Željko Erkić, Aleksandar Stojković i Anja Stanić.

Okvir komedije, kojom će Narodno pozorište otvoriti 83. pozorišnu sezonu, jeste šaljiva predigra ili uvođenje, priča o siromašnom pijancu, koji obmanut povjeruje da je bogati vlastelin i probuđen iz sna gleda pozorišnu predstavu o pripitomljavanju goropadice.

Početak nove pozorišne sezone obilježiće i otvaranje izložbe skica studenata arhitekture pod nazivom "Skicoput", koja će biti postavljena narednih mjesec dana.

Direktor Narodnog pozorišta Srpske Nenad Novaković rekao je Srni da se u novu sezonu ulazi i sa potpuno renoviranom velikom salom, kako bi se poklonicima pozorišne umjetnosti pružio što bolji i prijatniji ugođaj tokom boravka u ovoj instituciji.

"U sezoni koja je pred nama imaćemo šest premijera na velikoj i tri ili četiri na maloj sceni. Planirano je da se radi predstava žKuhinjaž po tekstu Petera Handke, potom žHasanaginicaž, koju će u našoj kući režirati Olivera Đorđević, a biće postavljena i žGospođicaž u režiji Ane Đorđević", navodi Novaković.

Ansambl Narodnog pozorišta Srpske imaće priliku da zaigra i u komadima "Sa planine i ispod planine", po tekstu Petra Kočića, kao i komadu "Don Žuan", koji će režirati Nebojša Bradić.

Novaković dodaje da se istovremeno radi i na pratećim dijelovima programa Pozorišta, koji će uključivati gostovanje značajnih glumačkih ličnosti iz regiona, kao i promocije književnih izdanja.

"Pokušaćemo da uvedemo i jedan novi, možda malo komercijalniji program, ali ništa manje umjetnički vrijedan. Za početak sezone štampan je i drugi broj časopisa žAgonž", dodaje Novaković.

Predstavu "Ukroćena goropad" ansambl Narodnog pozorišta Srpske premijerno će izvesti sutra u 20.00 časova na Velikoj sceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana