U subotu u Prijedoru premijera "Crvenkape"

Srna
U subotu u Prijedoru premijera "Crvenkape"

PRIJEDOR - Pozorište Prijedor u subotu, 2. aprila, premijerno će izvesti predstavu za djecu "Crvenkapa" prema tekstu Igora Bojovića i u režiji Aleksandra Pejakovića, najavio je danas vršilac dužnosti direktora Pozorišta Srđan Knjeginjić.

"Publiku moramo sami odnjegovati i plan je da svake godine radimo bar jednu dječiju predstavu", rekao je Knjeginjić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Pejaković je opisao da je radnja smještena u kuhinju srednjeg vijeka gdje glumci imaju slobodu da od svih predmeta prave predstavu, te smatra da će se dopasti djeci, kao i da će biti zanimiljiva za festivale.

Vršilac dužnosti umjetničkog direktora Pozorišta Prijedor Mirela Predojević rekla je da se predstavom za djecu žele otvoriti vrata ove kuće i za najmlađu publiku kako bi se od najranijeg uzrasta upoznala sa ansamblom.

U predstavi igraju Zorica Jojić, Željko Kasap, Želimir Rivić, Dean Batoz, Sabina Halilović, Jelena Seksen i Siniša Vučićević, te Predojevićeva i Knjeginjić.

Predstava će početi u 12.00 časova, namijenjena je uzrastu iznad pet godina, a cijena ulaznice je pet KM. Prva repriza je u nedjelju, 10. aprila, takođe u podne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana