U nedjelju počinje Teatar fest “Petar Kočić”

Agencije
U nedjelju počinje Teatar fest “Petar Kočić”

Banjaluka - Šesnaesti Teatar fest “Petar Kočić” biće održan od 2. do 9. juna u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, prenose agencije.

Festival na kojem će učestvovati nekoliko pozorišta iz BiH, Hrvatske i Srbije počeće premijernim izvođenjem, predstave “S planine i ispod planine” Narodnog pozorišta Republike Srpske rađene po istoimenom književnom djelu Petra Kočića.

Osim ove predstave tokom festivalskih dana biće izvedene i predstave “Sava Savanović-Vampirska simfonija” Narodnog pozorišta iz Kikinde, “Dabogda te majka rodila” rađena u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta Ivana plemenitog Zajca i Hrvatskog kulturnog društva “Teatra” iz Rijeke, “Zdravo živote” Narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Na festivalu će biti izvedene predstave, “Zla žena” Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina, “Elijahova stolica” Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, “Grebanje ili kako se ubila moja majka” Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice i Bitef teatra iz Zenice, te predstava “Kuhinja” Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković rekao je danas novinarima da će Teatar fest pratiti i brojni drugi sadržaji – izložbe i promocije knjiga, a da će svake festivalske večeri biti održan okrugli sto o predstavi održanoj te večeri.

Selektor ovogodišnjeg Festivala je Miroslav Miki Radonjić, a nagrade na festivalu dodijeliće žiri u kojem su Nebojša Bradić, Miloš Babić, Nikola Pejaković.

Svečanost otvaranja Festivala predviđena je u nedjelju, 2. juna sa početkom u 19.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana