Teatr Ubuntu: Pepeljuga u novom ruhu

Aleksandra Madžar
Teatr Ubuntu: Pepeljuga u novom ruhu

Bijeljina - Mališane koji dođu da pogledaju predstavu "Pepeljuga" očekuje poznata bajka u novom ruhu. Pored priče o vječitoj borbi između dobra i zla, tu je i pobjeda ljubavi i čistote, kao najvažnijih vrijednosti.

Ovim riječima glumica i jedan od osnivača bijeljinskog teatra "Ubuntu" Danka Žugić najavljuje predstavu za najmlađe koja će u režiji popularne srpske glumice Ljiljane Blagojević u martu oživjeti na sceni ovog teatra.

Žugićevoj je u komadu povjerena glavna uloga Pepeljuge, lijepe djevojke koja je ostala bez oca i majke da živi sa maćehom i zlim polusestrama koje iskorišćavaju njenu dobrotu i odgovornost.

- Predstava se zasniva na svima poznatoj bajci, ali neobična koncepcija koja se ogleda u podjeli uloga, songovima koji obogaćuju predstavu veoma su važan element predstava za djecu i daju novu dimenziju priči - naglasila je Žugićeva.

Muziku za novi komad komponovao je Slaviša Stojanović Fibi, a svoje glumačke kreacije u ulogama zlih sestara pokazaće Ivan Petrović i Nenad Blagojević. Princa, čije će srce osvojiti Pepeljuga, tumači Dušan Simić, dok je lik vile povjeren Bojani Mitrović.

- Songovi i muzika su nešto novo što nosi naša predstava, a doprinose punoći scenskog izraza. Rediteljka je idejom da zle sestre igraju Ivan i Nenad unijela dosta humora u predstavu, koji će se dopasti i djeci i odraslima, ali i predstaviti ovu priču iz jednog neobičnog ugla - rekla je glumica.

Predstavu je podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske preko konkursa za projekte pozorišne produkcije 2013. godine.

Dječija mašta

- Odlučili smo se za "Pepeljugu" kako bismo djeci ponudili nešto što nisu nasilni likovi, i gdje nema agresivnih postupaka kakve uglavnom susrećemo u crtanim filmovima, ali i mnogim predstavama, jer se time dječija mašta i svijest razvijaju u drugom pravcu - smatra Danka Žugić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana