Sve spremno za Teatar fest

Agencije
Sve spremno za Teatar fest

Banjaluka - Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković rekao je da je sve spremno za sutrašnji početak Šesnaestog teatar festa “Petar Kočić” koji će otvoriti predstava domaćina manifestacije, Narodnog pozorišta Republike Srpske “S planine i ispod planine”, prenose agencije.

Novaković je naveo da će na ovogodišnjem Teatar festu učestvovati šest pozorišta iz BiH, Srbije i Hrvatske.

- Publika će moći da uživa u predstavama pozorišta iz Kikinde, Zrenjanina, Beograda, Novog Sada, Rijeke, Zenice i Banjaluke - rekao je Novaković.

On je dodao da će biti izvedene predstave “Sava Savanović-Vampirska simfonija” Narodnog pozorišta iz Kikinde, “Dabogda te majka rodila” rađena u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta Ivana plemenitog Zajca i Hrvatskog kulturnog društva “Teatra” iz Rijeke, te “Zdravo živote” Narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Na festivalu će biti izvedene i predstave “Zla žena” Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina, “Elijahova stolica” Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, “Grebanje ili kako se ubila moja majka” Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice i Bitef teatra iz Zenice, te predstava “Kuhinja” Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Novaković je napomenuo da će ovogodišnji Teatar fest pratiti brojni sadržaji – izložbe i promocije knjiga, a da će svake festivalske večeri biti održan okrugli sto o predstavi odigranoj te večeri.

- Ove godine Teatar fest se održava uz pomoć i razumijevanje, prije svega, građana Banjaluke i privrede. Znamo da je teško vrijeme, ali su svi shvatili da je ovo manifestacija koja je potrebna i gradu i građanima - rekao je Novaković.

On je istakao da je Narodno pozorište Republike Srpske sve posjećenije i da se građani vraćaju “daskama koje život znače”.

- Popunjenost i posjećenost male i velike scene Narodnog pozorišta Srpske je 94 odsto - rekao je Novaković i dodao da se građani Banjaluke, na radost pozorišta, definitivno vraćaju ovoj umjetnosti.

Selektor ovogodišnjeg Festivala je Miroslav Miki Radonjić, a o nagradama će odlučivati žiri u sastavu Nebojša Bradić, Miloš Babić i Nikola Pejaković.

Festival, koji će sutra u 19.30 časova otvoriti predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, trajaće do 9. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana