Sutra premijera predstave omladinskog pozorišta iz Bileće "Mnogo buke oko svačega"

Srna
Sutra premijera predstave omladinskog pozorišta iz Bileće "Mnogo buke oko svačega"

BILEĆA - Omladinsko pozorište iz Bileće predstaviće se sutra publici prvom predstavom "Mnogo buke oko svačega" koju je režirao mladi bilećki književnik Bojan Milidragović, a koja se bavi problemima i univerzalnim pitanjima mladih, ali i odnosom mladih prema društvenim tokovima i savremenim društvenim fenomenima.

Direktor Doma kulture "Jevto Dedijer" iz Bileće Lazar Gnjato rekao je Srni da je Omladinsko pozorište počelo sa radom u septembru prošle godine, na inicijativu Udruženja građana "Eho" iz ove opštine i Doma kulture.

On je napomenuo da su u prva četiri mjeseca postojanja Omladinskog pozorišta održane dramske vježbe i radionice za petnaest srednjoškolaca koji su se javili na audiciju.

"Od Nove godine radili smo na tekstu mladog savremenog autora iz Beograda Jovana Marića, čije se predstave za mlade igraju u Srbiji, i evo za sutra smo zakazali prvu premijeru predstave žMnogo buke oko svačegaž u kojoj će nastupiti osam mladih glumaca iz Bileće. Impresionirani smo da smo u maloj Bileći pronašli veliki broj mladih talentovanih za glumu", istakao je Gnjato.

On je naveo da će u predstavi nastupiti učenici Gimnazije u Bileći Miloš Milićević, Lana Samardžić, Jana Radovanović, Gojko Samardžić, Milica Šešlija, Aleksandar Jokanović, Tea Radovanović i Mirko Kapetinić.

Predstava počinje u Domu kulure u Bileći u 20.00 časova, a prva repriza predstave je u četvrtak 4. maja u 20.00 časova.

"Udruženje žEhož i Dom kulture su producenti ove predstave, međutim, mi ne bismo uspjeli napraviti tako kvalitetan pozorišni sadržaj bez podrške regionalnog granta žTelemahž fondacije za 2023. godinu", istakao je Gnjato.

On je dodao da ih je ovaj regionalni grant prošle godine podržao na projektu "Klub muzičke omladine" koji je imao za cilj razvijanje i sprovođenje kampanje za ponovno otvaranje Muzičke škole u prostoru Doma kulture u Bileći čemu se nadaju u septembru ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana