Srpska ima odlične glumce

Aleksandra Madžar
Srpska ima odlične glumce

Banjaluka - Trudim se da ispratim šta se radi na pozorišnoj sceni Republike Srpske. U Banjaluci sam gledala tri premijere, a u Srbiji gledam predstave koje gostuju iz Banjaluke.

Rekla je ovo za “Glas Srpske” mlada srpska glumica Tamara Dragičević ističući da joj se glumačka ekipa iz Banjaluke mnogo sviđa.

- Sa nekima od njih sam i radila, poznajem Anju Stanić, Branka Jankovića, odlični su glumci i predstave iz Srpske su zaista kvalitetne. Uvek se radujem da radim sa kolegama iz Srpske, ali i da ih gledam na sceni - dodaje Dragičevićeva.

Tamaru Dragičević publika je imala priliku da vidi u jednom od najpopularnijih srpskih filmova “Montevideo, Bog te video”, kao i u serijama “Miris kiše na Balkanu” i “Vojna akademija”.

Dragičevićeva u filmu “Montevideo, Bog te video” igra Eli, djevojku jednog od fudbalera, Milutina Ivkovića zvanog Milutinac.

 - Moj lik se pojavljuje i u drugom delu i baš sam poslednjih dana snimala taj nastavak “Montevidea”. Snimali smo ispraćaj fudbalera - ispričala je glumica i otkrila da se njena ljubav sa Milutincem nastavlja, te da ga vjerno čeka da se vrati.

Kako kaže, njen lik se neće mnogo mijenjati, biće sličan kao u prvom dijelu.

 - Milutinac i ja smo i dalje zajedno, tako da ostajem i u drugom delu, što ćete imati priliku i da vidite - rekla je Dragičevićeva.

Kada je riječ o seriji “Miris kiše na Balkanu”, naglašava da joj je rad na tom projektu bilo dragocjeno iskustvo.

- Roman “Miris kiše na Balkanu” čitala sam pre nego što sam znala da će se snimati ta serija, tako da sam zaista bila oduševljena kada sam dobila tu ulogu - priča Dragičevićeva.

Prema njenim riječima, saradnja sa Ljubišom Samaryićem kao režiserom i glumcem ima veliku vrijednost.

- Drago mi je da smo bili na puno festivala, a posebno jer je serija bila nominovana za “Emi” nagradu - sa ponosom ističe Dragičevićeva.

Naglašava da o pozorišnoj sceni Srbije ima veoma pozitivno mišljenje.

- Priznajem da se oseća kriza i da nema toliko premijera godišnje, ali mislim da se mi glumci zajedno sa producentima i rediteljima nekako uspevamo izboriti da pozorište još živi. To je neka posebna ljubav - zaključila je Tamara Dragičević.

“Ludi od ljubavi”

- Trenutno radim predstavu “Ludi od ljubavi”. To je moja diplomska predstava koju ću zajedno sa dvojicom kolega sa klase obnoviti na novoj sceni pozorišta “Stamenković” i igraćemo je u Beogradu i po Srbiji - kaže Tamara Dragičević.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana