Srebrenica: Završen amaterski pozorišni festival

Agencije
Srebrenica: Završen amaterski pozorišni festival

Srebrenica - U Srebrenici je završen Deveti amaterski pozorišni festival “Kultural-Pamp-Ap” nakon cjelodnevnih pozorišnih edukativno-kreativnih radionica o temi “Film u mojoj glavi” u kojima su učestvovali pozorišni stvaraoci iz Srbije, Rumunije, Belgije i Engleske sa mladima iz ovog mjesta, prenose agencije.

U okviru festivala nastupilo je Omladinsko amatersko pozorište “DIS” iz Banjaluke sa predstavom “Kamen mudrosti”, grupa glumaca amatera iz Sarajeva sa predstavom “Ja sam životinja”, te lokalna neformalna pozorišna grupa “Fetus”, koja je izvela predstavu “Prenatalni period” srebreničkog mladog scenariste, režisera i glumca Filipa Jokanovića.

Ova predstava izvedena je jednom na srpskom, a drugi put na engleskom jeziku.

Organizatori festivala, koji nije bio takmičarskog, nego edukativno-revijalnog karaktera, ocijenili su da je uspješno protekao i da je ispunio očekivanja u tom smislu.

Ljubitelji pozorišta imali su priliku da vide nekoliko predstava, a mladi zainteresovani za pozorište da uče na edukativnim radionicama.

Organizatori festivala, koji je završen sinoć, bili su “Fetus” i Savjet mladih iz Srebrenice uz finansijsku pomoć ove opštine i britanske “Opere cirkus”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana