Srebrenica: Izvedena predstava Ne igraj na Engleze

SRNA
Srebrenica: Izvedena predstava Ne igraj na Engleze

Srebrenica - Šaljivom i zanimljivom predstavom "Ne igraj na Engleze", koju su izveli mladi glumci amaterske pozorišne grupe "Anea" iz Gračanice, večeras je nastavljen pozorišni festival "Kultural Pamp Ap" u Srebrenici.


Danas je održana prezentacija istorije kulture Srebrenice, koju su priredili Narodna biblioteka i Turistička organizacija, te grupa srednjoškolaca iz ovog mjesta.

Istaknuto je da je prošlost Srebrenice burna, duga i bogata, a mnogi ostaci rimske arhitekture i drugi arhefakti svjedoče o tome kao i svekolike srednjovjekovne nekropole stećaka i ostaci brojnih pravoslavnih crkava i manastira, te više srednjovjekovnih tvrđava na području ove opštine, među kojima su i one koje je gradio despot Stefan Lazarević.

Govoreno je i o pisanim dokumentima i literaturi koja ilustruje kulturu srebreničkog područja.

Na programu trećeg festivalskog dana sutra su radionice i druženje sa poznatim glumcem Irfanom Mensurom, a u večernjim časovima biće održano takmičenje srednjoškolaca u izvođenju skečeva i monologa.

Predstavom "Muškarčine", koju će izvesti mladi članovi pozorišta "Centar E 8" iz Beograda, u subotu, 26. aprila, biće završen deseti, jubilarni pozorišni festival u ovom mjestu.

Organizator festivala je Savjet mladih Srebrenica uz podršku opštine i drugih donatora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana