“Sile u vazduhu” prva premijera 68. sezone Pozorišta Prijedor: Srce puno, iako je sala poluprazna

G.S.
“Sile u vazduhu” prva premijera 68. sezone Pozorišta Prijedor: Srce puno, iako je sala poluprazna

PRIJEDOR - Komedija Nebojše Romčevića “Sile u vazduhu”, koju je režirao Slobodan Perišić, premijerno je odigrana u Pozorištu Prijedor, što je prva premijera u ovoj, 68. sezoni.

Režiser Slobodan Perišić rekao je da ne gleda premijere i da je u kontaktu sa glumcima saznao kako je sve prošlo.

- Nakon šest-sedam nedjelja temeljnog i iscrpnog rada završili smo posao i predstava ostaje glumcima i pozorištu da živi svoj život - rekao je Perišić, dodajući da mu je ovo druga predstava koju je radio u Prijedoru. Ranije je u prijedorskom pozorištu režirao komad “Večera budala”.

Glumac Željko Kasap rekao je da aplauz publike nakon premijere željno čekao šest mjeseci.

- Srce je puno, iako je sala bila gotovo prazna, jer je zbog epidemioloških mjera moglo biti samo sedamdesetak gledalaca. Čar igranja preživi u ljudima, to je nešto što se ne može riječima opisati i volio bih da naši sugrađani dođu da pogledaju ovu predstavu - naglasio je Kasap.

Glumica Mirela Predojević je kazala da je komad uvijek bio aktuelan, a posebno danas, što je potvrdio i aplauz gledalaca.

U predstavi igraju i prijedorski glumci Srđan Knjeginjić, Tatjana Binjaš Batoz, Milovan Srdić, Željko Kasap, Jelena Seksen te Vasilije Pačariz i Andrej Stojić.

U predstavi je korišćena muzika prijedorskih bendova “Dbau” i “Tatu” i hora Srpskog pjevačkog društva “Vila”, a za plakat je korišćena slika muzičara i akademskog slikara iz Prijedora Dalibora Popovića Mikše, kome je predstava posvećena. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana