Šamac: Izgradnja parkinga i garaže završena u roku

Srna
Šamac: Izgradnja parkinga i garaže završena u roku

Šamac - Izgradnja parkinga i garaže ispred Doma zdravlja u Šamcu sa pristupnom saobraćajnicom završena je u roku, a radove je finansirao Fond solidarnosti Republike Srpske iz donatorskih sredstava Ruske Federacije, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Dragan Ilinčić.

On kaže da je izgrađeno 80 do 100 parking mjesta na platou ispred Doma zdravlja, što će olakšati dolazak pacijenata u ovu zdravstvenu ustanovu.


"Osim parking prostora, izgrađena je i garaža za potrebe Doma zdravlja u kojoj će biti smješten kompletan vozni park", rekao je Ilinčić.

On napominje da je ovaj projekat, koji su kandidovali opština Šamac i Dom zdravlja, finansirao Fond solidarnosti iz donatorskih sredstava koja su dobijena od ruske Vnješekonom banke u iznosu od oko 300.000 KM.

"Dio ovih sredstava je uloženo u obnavljanje ambulante u Obudovcu i izgradnju ambulante u Donjoj Slatini, a nabavljen je mamograf", rekao je Ilinčić.

On kaže da će u narednom periodu biti nabavljen i ostatak opreme za Dom zdravlja, koji je u potpunosti obnovljen nakon poplave 2014. godine.

"Naredne godine planiramo i dogradnju Doma zdravlja Šamac", rekao je Ilinčić.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana