Prva proba komada Dubravka Torjanca održana u DPRS: Stiže “Junak u tregerima”

M. M.
Prva proba komada Dubravka Torjanca održana u DPRS: Stiže “Junak u tregerima”

BANjALUKA - Prva proba za predstavu “Junak u tregerima” održana je u nedjelju u Dječijem pozorištu Republike Srpske, a premijera ovog komada planirana je za polovinu aprila, saopštili su iz ove ustanove.

Komad je rađen po istoimenoj knjizi Jove Čulića, dramatizaciju potpisuje Vesna Kusec Torjanac, a predstavu režira Dubravko Torjanac.

- Priča je pisana jasno, jednostavno, pitko i prohodno, u dosjetljivim, iznenađujućim, duhovitim strofama po četiri stiha, koje se nižu gotovo poput stripa i prisiljavaju da im se čitalac kada ih jednom pročita, vrati, iznova pročita, još jednom čuje, pa zatim zamišlja kao sliku i radnju. S druge strane, priča je i duboka i životna: psiću se sasvim slučajno, kako bi postupio svako ko je odan, otvoren i dobrog srca, dogodi herojstvo. Iz nespretnosti maleni psić tregerima zapne za ekser i pogodi velikog, strašnog sokola. I još ga, i ne pomišljajući na moguću opasnost, grize za noge kao da se igra sa štapom! I otjera - naveo je Torjanac o djelu Jove Čulića.

U predstavi igraju Slobodan Perišić, Aleksandar Blanić, Đorđe Janković, Zorana Šuman, Đurđa Babić, Ana Anđelić i Dragana Ilić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana