Prijedor: Večeras predstava “Plemeniti Hahaj i strašni Hehej” za najmlađe

SRNA
Prijedor: Večeras predstava “Plemeniti Hahaj i strašni Hehej” za najmlađe

Prijedor - Ansambl Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke večeras će u Prijedoru odigrati predstavu “Plemeniti Hahaj i strašni Hehej” po tekstu Ranka Pavlovića i u režiji Luke Kecmana namijenjenu djeci uzrasta od pet godina i više

.U predstavi igraju Slobodan Perišić, Božana Bijelić, Đurđa Babić, Aleksandar Blanić, Aleksandra Spasojević, Duško Mazalica, Dragan Banjac, Saša Terzić, Željko Milićević, Svjetlana Andrić, Zorana Šuman, Đorđe Janković i Snežana Milidrag.

Scenografiju i kostimografiju u predstavi koju je Dječije pozorište Republike Srpske premijerno izvelo u septembru, otvarajući sezonu 2013/2014, potpisuje Dragana Purković Macan, muziku Mladen Matović, koreografiju Ana Tešić, a 3D animaciju Mladen Đukić.

Ulaznice za predstavu koju će prijedorski mališani moći pogledati u Pozorištu Prijedor u 17.00 časova koštaju pet maraka, za marku manje nego što koštaju ulaznice za redovni repertoar Dječijeg pozorišta Republike Srpske u Banjaluci.

Biće to deveto gostovanje Dječijeg pozorišta Republike Srspke u Pozorištu Prijedor od kada je početkom 2012. godine zaživjela saradnja dvije kuće.

Prethodno je pred prijedorskom publikom ansambl ovog pozorišta igrao “Folklornu magiju” dva puta, a “Aždaju iz Vojteške ulice”, “Čarobnjaka iz Oza”, “Pepeljugu”, “Bajku o psiću”, “Ježevu kućicu” i “Malu sirenu” po jednom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana