Prijedor: Sutra premijera Ničijeg sna

Agencije
Prijedor: Sutra premijera Ničijeg sna

Prijedor - U Pozorištu Prijedor sutra će biti održana premijera predstave "Ničiji sin", kojom ova kuća otvara 61. sezonu,

Premijera "Ničijeg sina" po tekstu Mate Matišića i u režiji Filipa Grinvalda najavljena je za sutra u 20.00 časova. U predstavi igraju Radenko Bilbija, Siniša Vučićević, Miloš Romčević, Mirela Predojević, Želimir Rivić, Dean Batoz, Boris Tomić i Željko Kasap, te gostujuća glumica iz Narodnog pozorišta Republike Srpske Nataša Ivančević.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš rekao je da će za sutra najavljena premijera biti održana bez obzira na vremenske uslove.

"Ukoliko bude kiše, pripremićemo kišobrane", rekao je Baroš novinarima.

Zgrada prijedorskog pozorišta više od decenije prokišnjava. Ove sedmice su ministar prosvjete i kulture Srpske Goran Mutabdžija i gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, tokom susreta u ovom gradu, kao dva goruća prioriteta istakli krov pozorišne zgrade i grijanje u gradskim osnovnim školama, te dogovorili da novi razgovori o ovim temema budu održani najkasnije za tri sedmice.

Baroš je rekao da Pozorište ima obećanje da će zgrada biti pokrivena iduće kalendarske godine.

Prva faza - nadogradnja i pokrivanje - koštala bi oko 300.000 KM i, bez obzira što je od izrade projekta prošlo više od šest godina, postoje uvjeravanja autora projekta da nije potrebno novca više nego tada, jer je u međuvremenu poskupio građevinski materijal, ali su pojeftinili radovi.

Tom prvom fazom spriječilo bi se dalje propadanje objekta kao i mogućnost znatno teže havarije koja bi mogla biti izazavna kontaktom vode i elektroinstalacija, a druga faza - fasada i opremanje - realizovale bi se u nekoj od narednih godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana