Prijedor: Početak pozorišne sezone pod prokisnulim krovom

Snežana Tasić
Prijedor: Početak pozorišne sezone pod prokisnulim krovom

Prijedor - Nova, 61. sezona u Pozorištu Prijedor počela je uz stare probleme, a drama "Ničiji sin" premijerno je odigrana pod kapima kiše.

Direktor pozorišta Zoran Baroš podsjetio je da je već duže vrijeme gorući problem ove kuće krov koji prokišnjava.

- Dok je trajala premijera čulo se kako kišne kapi padaju u pozadini - kazao je Baroš.

Kaže da je do sada čuo već dosta obećanja aktuelnih ministara prosvjete i kulture i gotovo sigurnih dogovora da će krov zgrade pozorišta, stare preko pola vijeka, biti saniran.

- Godina je pri kraju i gotovo je sigurno da od toga ni u 2013. neće biti ništa - rekao je Baroš poslije premijere koja je održana u ponedjeljak uveče.

Dodao je da su procijenjeni radovi za nadogradnju i opremanje zgrade oko 600.000 maraka.

Ministar prosvjete i kulture RS Goran Mutabdžija obećao je prošle sedmice u Prijedoru da će u roku od tri sedmice ponovo razgovarati sa rukovodstvom grada Prijedora sa ciljem rješavanja nekoliko ključnih   pitanja među kojima je i rekonstrukcije krova pozorišta.

Ali ni krov koji prokišnjava nije spriječio ljubitelje pozorišta da dođu na premijeru i aplauzom pozdrave predstavu Mate Matišića u režiji Filipa Grinvalda. Na premijeri je bio i autor teksta Mate Matišić, dramski pisac iz Hrvatske, koji je rekao da su i režiser i glumci uradili odličan posao.

- Rezultat je čista predstava,  rađena u skromnim uslovima, prepuštena samo tekstu i glumačkoj interpretaciji - kazao je Matišić.

Zadovoljstvo urađenim poslom nije krio ni Grinvald, kojem je ovo bila trinaesta režija.

- Ansambl Pozorišta Prijedor je uvijek na probama  davao sve od sebe pa je tako bilo i na premijeri - kazao je Grinvald.

Ekipa predstave

U predstavi igraju Radenko Bilbija, Siniša Vučićević, Nataša Ivančević, Miloš Romčević, Mirela Predojević, Želimir Rivić, Dean Batoz, Boris Tomić i Željko Kasap. Za kostime je zadužena Jelena Vidović, za grafički dizajn Vladimir Vanja Vlačina, a za muzičku pratnju Igor Motl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana