Prijedor: Ovacije Namćoru

Snežana Tasić
Prijedor: Ovacije Namćoru

Prijedor - Predstava "Namćor" po tekstu "Bluz osmeh" Miroljuba Nedovića Rikija, a u režiji Željka Kasapa premijerno je izvedena u subotu u Pozorištu Prijedor.

Režiser Željko Kasap, koji je pored režije igrao i naslovnu ulogu u predstavi, rekao je da je prezadovoljan reakcijom publike, ali da dobar glumac i režiser nikad nije uvijek potpuno zadovoljan, jer zna da uvijek može i bolje i ljepše.

- Vrijedno smo radili na predstavi i pokušali da istaknemo tačno ona mjesta gdje znamo da će publika reagovati. Uvidjeli smo gdje treba da usporimo, a gdje da eventualno ubrzamo, što je rezultovalo ovacijama. Nadam se da će u sljedećim igranjima predstava dobiti još više i na ljepoti i na šarmu - kazao je Kasap.

On je dodao da glumci uvijek imaju neku vrstu treme i da premijerna izvođenja prođu u nekom blagom grču.

- Tek nakon nekoliko igranja predstava dođe na svoje, ali nam je najvažnije da je publika zadovoljna - dodao je Kasap.

Rekao je da nije sebi postavio pretežak zadatak budući da je bio u dvostrukoj ulici i glumca i reditelja.

- To mi nije prvi put da sam i režirao i igrao u predstavi. Uz neki opušten i lagani rad, ova mala ekipa je uspješno završila posao - rekao je Kasap.

U predstavi pored Kasapa igraju i Mirela Predojević, Maja Radonjić i Dubravko Vukadinović. Glumica Mirela Predojević istakla je da je riječ o laganoj priči koju svi mogu da prate i u kojoj će se vjerovatno mnogi pronaći.

- Neko će se nasmijati, a nekome će na licu ostati gorak osmijeh. Igram ženu koja se nađe na ulici sa maloljetnim djetetom u jednoj ruci i jednim koferom u drugoj. U predstavi vidimo šta je sve spremna žena da uradi kako bi se snašla - navela je Predojevićeva.

Ekipa predstave ističe da svi oni koji žele da pogledaju "Namćora" u Pozorištu Prijedor dođu na novo izvođenje, koje je najavljeno za 12. novembar.

Mezimica

Maja Radonjić ima 19 godina, a u predstavi igra dijete koje sa svojom majkom odjednom završava na ulici, a koje se uvlači pod kožu namćoru kojem su se uselile u stan.

- Rad na ovoj predstavi bio je veliki izazov za mene jer mi je ovo prva veća uloga. Bilo mi je zadovoljstvo raditi sa ovakvom ekipom profesionalaca - rekla je Radonjićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana