Premijerno izvedena dječija predstava “Crvenkapa”

Srna
Premijerno izvedena dječija predstava “Crvenkapa”

PRIJEDOR - Ansambl Pozorišta Prijedor danas je premijerno izveo predstavu za djecu “Crvenkapa” prema tekstu Igora Bojovića i u režiji Aleksandra Pejakovića.

Dramski pisac i scenarista Igor Bojović, koji je i direktor Pozorišta “Boško Buha”, rekao je Srni da je sve dovoljno dobro urađeno i da je uživao dok je gledao predstavu.

Zadovoljstvo urađenim nakon današnje premijere nije krio ni režiser Aleksandar Pejaković, koji je posebno istakao činjenicu da se ovoj pozorišnoj kući vratio nakon 13 godina.

“Ovdje je bila moja prva predstava, diplomska i želio bih da ponovo izrazim zahvalnost tadašnjem direktoru Zoranu Barošu”, istakao je Pejaković i dodao da je imao i malu tremu jer je u ovom pozorištu imao priliku da gleda sjajne predstave.

Vršilac dužnosti direktora Pozorišta Srđan Knjeginjić rekao je novinarima uoči premijere da publiku treba samo odnjegovati i da je plan da svake godine bude urađena bar jedna dječija predstava.

Radnja “Crvenkape” smještena je u kuhinju srednjeg vijeka gdje glumci imaju slobodu da od svih predmeta prave predstavu.

U predstavi su igrali Srđan Knjeginjić, Mirela Predojević, Zorica Jojić, Željko Kasap, Želimir Rivić, Dean Batoz, Sabina Halilović, Jelena Seksen i Siniša Vučićević.

Predstava, koja je namijenjena uzrastu iznad pet godina, prvu reprizu će imati u nedjelju, 10. aprila, u podne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana