Predstava „Na vukovom tragu” oduševila najmlađe Banjalučane

I.B.
Foto: ilustracija

BANjALUKA - Predstava „Na vukovom tragu” Pozorišta mladih iz Novog Sada odigrana je večeras u Dječijem pozorištu Republike Srpske, a prikazana je i projekcija komada „Celeste” Pozorišta Luz, micro y punto, Hihon iz Španije u okviru 19. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu.

Mališani su bili oduševljeni avanturama i nedaćama psa Baka, koji je ukraden od vlasnika i prodat za rad u Kanadi tokom „Zlatne groznice”.

Glumica Pozorišta mladih iz Novog Sada Slavica Vučetić istakla je za „Glas Srpske” da je najmlađa publika imala priliku da uživa u scenskoj adaptaciji romana „Zov divljine”, autora Džeka Londona.

-To je priča o psu Baku koji prelazi neverovatan put od pripitomljenog domaćeg psa koji je živeo u ušuškanim uslovima do psa koji se zapravo bori za opstanak i život u divljini. Komad je dosta neobičan, nastao je u režiji Jakuba Maksimova. Nemamo po jednu fiksnu ulogu tako da je teško opisati šta tačno igram. U jednom trenutku animiram psa, u drugom glumim jednu od žena koje su pošle u toj „Zlatnoj groznici” da se obogate na Aljasku-rekla je Vučetićeva.

Njen kolega glumac Saša Latinović naglasio je da im je zadovoljstvo i privilegija što su dobili priliku da se predstave na ovoj manifestaciji.

-Ovo je prilika da se  družimo sa drugim kolegama, ali i da vidimo  kako nam živi lutkarstvo. Predstava „Na vukovom tragu”  nastala je pre dve godine i učestvovala je na raznim festivalima gde je imala mnogo uspeha. Zahvaljujući tome pozvani smo na festival koji se održava u Japanu. Od nekoliko stotina prestava izabrani smo u među 25, tako da očekujemo da epidemiološki uslovi budu povoljni i da u martu odemo za Japan-kazao je Latinović.

Mališani će imati priliku sutra da uživaju u  predstavi „Na tragu” Gradskog kazališta „Zorin dom”iz Karlovce, te u projekciji komada „Avanture medvjedića” Pozorišta „Lalka” iz Varšave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana