Predstava “Guliver” otvorila Međunarodni festival pozorišta u Banjaluci

I.B.
Foto: Ilijana Božić

BANjALUKA - Lutkarska predstava „Guliver” koju su izveli glumci Malog pozorišta „Duško Radović” iz Beograda otvorila je večeras 19. Međunarodni festival pozorišta za djecu u Banjaluci.

Najmlađi ljubitelji teatra uživali su u avanturama lutajućeg moreplovca Gulivera. Predstava, koju  je režirala Isidora Goncić, zasnovana je na epizodama iz čuvenog romana Džonatana Svifta. Pričom o Guliveru zapravo se skreće pažnja na probleme vršnjačkog nasilja,  razumijevanja i poštovanja međusobnih razlika.

Direktorica Dječijeg pozorišta RS Ljiljana Labović Marinković istakla je da je zahvalna kompaniji “Prointer” i festivalu “Prokids” koji je počeo večeras na platou ispred Dječijeg pozorišta RS.

-Dva festivala mogu zajedno mnogo da učine za svoju djecu. Kroz ovu manifestaciju želimo da jedni drugima kažemo koliko smo vrijedni, koliko se poštujemo i koliko želimo da učinimo za naše mališane. Hvala kolegama koji su došli iz Beograda i Novog Sada i njihovim upravnicima koji su odobrili njihov dolazak i vjerovali da svi znamo šta nam je činiti i kako se braniti od virusa korona i time odbraniti umjetnost- kazala je Labović Marinković.

Festival je otvorila ministar prosvjete i kulture RS Natalija Trivić.

Na manifestaciji koja će trajati do 12. oktobra takmičiće se 12 predstava iz osam država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana