Predstava “Don Kihot” proglašena za najbolju na Festivalu pozorišnog stvaralaštva

Agencije
Predstava “Don Kihot” proglašena za najbolju na Festivalu pozorišnog stvaralaštva

Novi Grad - Nagradu za najbolju predstavu u cjelinu u kategoriji pozorišnih grupa na Festivalu pozorišnog stvaralaštva “Novogradska scena” dobila je predstava “Don Kihot” u izvođenju Gradskog kazališta mladih iz Viteza, prenose agencije.

U istoj kategoriji, nagradu za najbolju režiju dobio je Stevan Bodiroža za predstavu “U traganju za bojom kestena” u izvođenju Mostarskog teatra mladih 1974, a za glavnu ulogu Enes Salković u istoj predstavi.

Na sinoć završenom Festivalu za najbolju sporednu ulogu nagrađena je, izmešu ostalog, Mirna Mišković u predstavi “Don Kihot”, nagrada za najbolju kostimografiju dodijeljena je Gradskom kazalištu mladih iz Viteza, a za najbolji originalni tekst nagrađen je Mirko Gladoić za predstavu “Patnja jedne žene” u izvođenju Amaterskog kazališta “Radoholičari” iz Dvora.

U kategoriji srednjoškolskih grupa najbolja predstava je “Gusari sa Une” u izvođenju Dramskog studija “MASKE” iz Kostajnice.

Nagrade i pohvale dodijeljene su odlukom žirija od tri člana, koji su činile Sanela Janković pozorišni reditelj, Sanja Šević nastavnica srpskog jezika i Snežana Stjepanović, profesor srpskog jezika.

Po ocjeni publike najbolja predstva u kategoriji pozorišnih grupa je “U taganju za bojom kestena”, a u kategoriji srednjoškolskih grupa “Doživljaj mačka Toše”.

Na prvom Festivalu pozorišnog stvaralaštva održanog od 8. do 11. avgusta izvedeno je ukupno devet predstava među kojima i dvije koje nisu bile takmičarskog karaktera “Kuš sad Strajilo” u produkciji Scene Novi Grad i “Mono, mono, duo” DIS teatra iz Banjaluke.

Manifestaciju je sinoć zatvorio zamjenik načelnika opštine Novi Grad Ranko Dabić koji je rekao da su glumci nastupom i publika posjetom opravdali organizaciju manifestacije.

Festival pozorišnog stvaralaštva održan je u organizaciji Teatra “Scena” u saradnji sa Kulturno-obrazovnim centrom i opštinom Novi Grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana