Pozorište Prijedor: Večera budala stiže u aprilu

Snežana Tasić
Pozorište Prijedor: Večera budala stiže u aprilu

Prijedor - Pozorište Prijedor priprema dvije nove predstave u 61. sezoni, a riječ je o "Feničankama" i "Večeri budala".

Direktor ove pozorišne kuće Zoran Baroš podsjetio je da je sezona počela u oktobru prošle godine premijerom predstave "Ničiji sin" koja je sa uspjehom gostovala u drugim pozorištima.

Probe za "Feničanke" su u završnoj fazi, a ovaj komad u režiji Darka Cvijetića pred publikom bi trebalo da se nađe krajem mjeseca.

Predstavu "Večera budala" po tekstu Fransisa Vebera režira banjalučki reditelj Slobodan Perišić. On će na scenu postaviti šesti komad u 61. sezoni prijedorskog teatra, a premijera je najavljena za početak aprila.

Baroš kaže da je riječ o urnebesnoj komediji u čijem središtu su trojica prijatelja koji organizuju večeru na kojoj će svaki dovesti po jednu "budalu".

- Komad pripada savremenom bulevarskom pozorištu, a ima zaplet kao u vodvilju gdje se prepliću elementi komedije karaktera i intrige - kazao je Baroš.

Jednu od uloga u predstavi "Večera budala" igra glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Branko Janković. On će tumačiti lik Pinjona - strastvenog zaljubljenika u izradu maketa svjetskih građevina od šibica. U glumačkoj ekipi su i Siniša Vučićević, Dean Batoz, Radenko Bilbija, Mirela Predojević, Željko Kasap, Želimir Rivić, Jelena Seksan.

Pisac

Fransis Veber je prvi uspjeh na sceni imao sa dramom "Kidnapovanje" (1968), koja se osam mjeseci neprestano igrala u Parizu. Dramu "Ugovor" (1970) adaptirao je u scenario za kratki film "Zovi me Matilda". Sedamdesetih je pisao scenarije za vrlo uspješne komedije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana