Pozorište Prijedor odigralo Djelidbu

Agencije
Pozorište Prijedor odigralo Djelidbu

Zvornik – Prijedorsko Pozorište odigralo je večeras u Zvorniku, u okviru 4. "Komedija festa", predstavu "Djelidba" po tekstu Skendera Kulenovića, a u režiji Marka Misirače.

Glumac i režiser Pozorišta Prijedor Darko Cvijetić rekao je da je ovo čuveni Kulenovićev komad koji je 1946. godine premijerno izveden u Sarajevu i odmah je i skinut sa repertoara.


"Naša predstava je pokušaj da se reanimiraju neke vrijednosti, prije svega ta dubina Skenderovog jezika, a na drugoj strani aktuelnost onoga što je Skender napisao prije mnogo godina je toliko ubitačna da se pitam da li je moguće da je on posmatrao sa neba sve ovo što nam se dogodilo i sve to napisao", naveo je Cvijetić.

On je dodao da je "Djelidba" komedija, ali da bi je nazvao demantovanom komedijom koju je vrijeme preobrazilo u tragediju i koja je u svojoj suštini užasna istina koja koristi komična sredstva da bi nekom latentnom manipulacijom približila ono što je duboka srž tragedije.

Ova predstava Pozorišta Prijedor premijerno je izvedena početkom ove sezone i do sada je igrana više od 15 puta.

Predstava "Djelidba" izvedena je u zvorničkom Domu omladine.

Sutra je posljednji takmičarski dan u okviru ove manifestacije kada će Pozorište "Joakim Vujić" iz Kragujevca odigrati predstavu "Moje bivše, moji bivši".

Nakon toga biće proglašini pobjednici, a "Komedija fest" će zvanično biti zatvoren u ponedjeljak, 27. maja, uz premijerno izvođenje predstave "Retromorfoza" Pozorišta mladih "Zvornik".

Organizator manifestacije je Dom omladine, pokrovitelj opština Zvornik, a podržali su je i preduzeće "Zvornik putevi", te restorani "Avala" i "La Skala".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana