Pozorište Jazavac: Putovanja na krilima drugarstva

Aleksandra Madžar
Pozorište Jazavac: Putovanja na krilima drugarstva

Banjaluka - Putujući po Rusiji, Turskoj, Italiji, Španiji, Japanu najmlađa publika u Gradskom pozorištu "Jazavac" doživjela je pravu malu teatarsku pustolovinu na premijeri predstave "Put po svijetu na trotinetu", postavljenoj na "Juhu" sceni.

Komad jednog od najznačajnijih srpskih pisaca za djecu, Tode Nikoletića, na scenu "Jazavca" postavila je Aleksandra Spasojević, koja je stalni član glumačkog ansambla Dječijeg pozorišta RS.

Razdraganom igrom uz veselu scenografiju, Velimir Blanić, Vladimir Đorđević i Dragana Marić upoznali su mališane sa različitim kulturama i ukazali da je prijateljstvo iskonska vrijednost u životu svakog čovjeka, gdje god se nalazio.

- Divan je osećaj kada tri stotine ljudi pozdravi predstavu. Jako sam zadovoljan kako je sve izgledalo. Izuzetnim režijskim kreacijama Aleksandra Spasojević je pretvorila moje delo  u veoma dinamičnu i kompletnu predstavu - kazao je Tode Nikoletić.

Poseban doživljaj pružila je i muzika, autorski rad glumaca, kao i prijatelja pozorišta "Jazavac", grupe "Brutal protest", "Studija 13" i Danijela Karalića.

- Tokom rada na predstavi bila sam sigurna da će najmlađa publika dobro prihvatiti priču, što se i ostvarilo. Saradnja sa glumcima bila je odlična, a uz veliku koncentraciju i spremnost, dobili smo pozitivan rezultat - kazala je Aleksandra Spasojević.

Ono što je posebno raduje jesu riječi hvale autora teksta, koji je ovu postavku svoga djela izdvojio kao najbolju, s obzirom na to da se ovaj komad izvodi i na scenama u Novom Sadu, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici i Palama.

Prva repriza komada "Put po svijetu na trotinetu" biće održana u subotu, 15. februara, u 18 časova.

Pozitivna energija

- S obzirom na to da nekoliko godina nisam bio aktivan na sceni banjalučkih pozorišta, prezadovoljan sam kako smo odigrali komad. Smatram da smo opravdali podnaslov i da je to bajka za djecu do 100 godina, jer su i roditelji uživali jednako kao i mališani. Pozitivna energija vladala je sve vrijeme rada na predstavi, što je na kraju publika i osjetila - rekao je glumac Velimir Blanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana