Počelo obilježavanje 60 godina Pozorišta Prijedor

Agencije
Počelo obilježavanje 60 godina Pozorišta Prijedor

Prijedor - Izvođenjem predstave "Crvenkapa" Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke večeras su u Pozorištu Prijedor počele osmodnevne svečanosti, kojima će ova pozorišna kuća obilježiti 60 godina postojanja i rada.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš rekao je da je povodom ovog jubileja pripremljen sadržajan program, koji će zadovoljiti sve ukuse prijedorske pozorišne publike.

- U danima pozorišne magije koji su pred nama publika će moći da pogleda još jednu predstavu Dječijeg pozorišta Republike Srpske žFolklorna magija, rekao je Baroš.

Osim njih, kaže Baroš, sutra će gostovati banjalučko Gradsko pozorište "Jazavac" sa predstavom "Kako ubiti suprugu i zašto", a 21. juna Narodno pozorište Republike Srpske sa predstavom "S planine i ispod planine".

On je dodao da će svečanost uveličati i Pozorište na Terazijama iz Beograda, Ustanova kulture "Vuk", čiji ansambl će 18. juna izvesti kabare "Brak ustvari ljubav", dok će 19. juna nastupiti zagrebačko kazalište "Merlin" sa predstavom "Don Kihot".

- To su pozorišne kuće sa kojima smo tokom svih ovih godina imali uspješnu saradnju i koji dolaze da uveličaju ovaj naš jubilej, dodao je Baroš.

On je potvrdio da će ansambl Pozorišta Prijedor 22. juna izvesti najnoviju predstavu sa svog repertoara "Helverova noć".

- Jubilarnu 60. sezonu obilježila je predstava "Djelidba" po tekstu Skendera Kulenovića, a u režiji Marka Misirače koja je pobjednik ovogodišnjeg Teatar festa u Doboju, rekao je Baroš.

On je dodao da će 20. juna biti promovisana knjiga "Igrokazi i komedije" Muhidina Šarića, dok će obilježavanje jubileja biti završeno svečanom akademijom 24. juna. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana