Pobjedničkom predstavom “Hot lajn” završeni Peti dani pozorišta u Mrkonjić Gradu

Agencije
Pobjedničkom predstavom “Hot lajn” završeni Peti dani pozorišta u Mrkonjić Gradu

Mrkonjić Grad - U Mrkonjić Gradu završeni su Peti dani pozorišta na kojima je pobijedila predstava “Hot lajn” u izvođenju glumaca prijedorskog Pozorišta, prenose agencije.

Ova predstava, u kojoj su igrali Dean Batoz i Siniša Vučićević, dobila je najveću ocjenu publike.

Riječ je o komediji urađenoj prema tekstu Stevana Koprivice, u režiji Željka Kasapa.

Vođa Gradskog pozorišta u Mrkonjić Gradu Dubravka Nikolić rekla je da su iste ocjene publike imale predstave “Hot lajn” i “A gde su kokoške”, pa su presudili glasovi članova pozorišta domaćina.

Nikolićeva kaže da je zadovoljna ovogodišnjom manifestacijom koja se već prepoznaje ne samo u Republici Srpskoj, već i u regionu, podsjetivši da je ovo peta godina od kako se u Mrkonjić Gradu održavaju Dani pozorišta.

Publici su se sinoć, na završnoj večeri festivala, predstavili glumci “Dis teatra” iz Banjaluke sa predstavom “Mono, mono, duo”.

Glumci Nataša Krivošija i Dušan Jokić igrali su o ovom komadu, nastalom po tekstu Periše Armuša Belog, koji govori o dvoje glumaca.

- U predstavi se javlja sukob između glumca amatera i glumca, koji je završio, akademiju oko toga ko na bolji način interpretira predstavu i komade. U svemu tome riječ je i o ljubavnoj priči - rekao je Jokić i dodao da je oduševljen reagovanjem mrkonjićke publike.

Tokom manifestacije “Peti dani pozorišta u Mrkonjić Gradu” odigrano je pet predstava.

Manifestacija je održana u organizaciji Gradskog pozorišta iz Mrkonjić Grada i pod pokroviteljstvom opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana