Otvoren teatar fest “Petar Kočić”

A. M.
Otvoren teatar fest “Petar Kočić”

Banjaluka - Premijerom predstave “S planine i ispod planine” po djelu Petra Kočića u režiji i koreografiji Stele Korljan večeras je počeo Teatar fest “Petar Kočić” u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Šesnaesti festival otvorio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić u prisustvu mnogobrojnih ličnosti iz javnog i kulturnog života Srpske.

- Narodno pozorište u svoje 83 pozorišne sezone njegovalo je domaći tekst, pisce i glumce i da je to jedna od tekovina i ovog festivala - istakao je Radojičić.

Na festivalu učestvuje šest pozorišta iz BiH, Srbije i Hrvatske, a o najboljima će odučivati žiri u sastavu Nebojša Bradić, Miloš Babić i Nikola Pejaković.

Tokom festivala, koji će trajati do 9. juna, biće izvedene i predstave “Sava Savanović-vampirska simfonija” Narodnog pozorišta iz Kikinde, “Dabogda te majka rodila” rađena u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta “Ivana plemenitog Zajca” i Hrvatskog kulturnog društva “Teatra” iz Rijeke kao i “Zdravo živote” Narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Na repertoaru festivala su i predstave “Zla žena” Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina, “Elijahova stolica” Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, “Grebanje ili kako se ubila moja majka” Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice i Bitef teatra iz Zenice. Predstava “Kuhinja” Narodnog pozorišta Republike Srpske biće izvedena 9. juna u čast nagrađenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana