Otvoren Šesti festival amaterskih pozorišta "Eks-Ju"

Srna
Otvoren Šesti festival amaterskih pozorišta "Eks-Ju"

TESLIĆ - Projekcijom filma o 15 godina rada i stvaralaštva teslićkog Amaterskog dramskog pozorišta "Branislav Nušić" u ovom mjestu otvoren je šesti Festival amaterskih pozorišta "Eks-Ju" na kojem će do 18. novembra nastupiti šest pozorišta iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Festival je otvoren sinoć i revijalnog je karaktera, a prva predstava planirana je za subotu, 14. oktobar, kada će glumci pozorišta iz Tešnja izvesti dječiju predstavu "Ježeva kućica".

U drugoj predstavi, "Niko nije savršen", koja će biti odigrana 21. oktobra, predstaviće se glumci teslićkog pozorišta "Branislav Nušić", a 28. oktobra predstavu "Čorbu od kanarinca" izvešće glumci Pozorišta "Jovica Jelić" iz Banatskog Karađorđeva.

Pozorište "Pačetin" iz Vukovara izvešće 4. novembra predstavu "Mreža", dok će glumci Pozorišta iz Mrkonjić Grada 11. novembra odigrati predstavu "Pelikan".

Festival će biti zatvoren 18. novembra predstavom "Tamburaški oproštaj", pozorišta iz Subotice.

Pokrovitelji Festivala amaterskih pozorišta "Eks-ju" su Amatersko dramsko pozorište "Branislav Nušić" iz Teslića i načelnik opštine Milan Miličević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana