Otvoren 64. Festival festivala u Trebinju

Srna
Foto: RTRS

TREBINjE - Predstavom bjelopoljskog pozorišta “Vlast i njena opozicija” večeras je u Trebinju otvoren otvoren 64. Festival festivala, koji će trajati do 30. jula.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima prije otvaranja da je ovaj Festival, koji postoji od 1972. godine, značajan za Trebinje, ali i za cijelu regiju.

Ćurić je izrazio nadu da će u Trebinje doći i neka pozorišta koja ova godine nisu mogla doći, te da će pozorište zaista da zaživi u ovom gradu i mimo Festivala, što je i cilj.

Profesor pozorišne produkcije iz Srbije Milovan Zdravković rekao je novinarima da se ovaj festival podigao na takav nivo da je čast doći u Trebinje.

Zdravković je dodao da je ovogodišnji program festivala šarolik, što je i njegovo bogatstvo.

“Imaju tri domaće drame i nekoliko stranih, ima mladih, novih sa raznovrsnim estetikama, što je i bogatstvo ovog festivala. Imaćemo različite predstave i komedije i drame”, rekao je Zdravković.

Tokom trajanja festivala biće izvedeno šest takmičarskih i jedna revijalna predstava, a bogat je i prateći program.

Stručni žiri ove godine čine predsjednik stručnog žirija Božidar Zečević, glumica iz Banjaluke Radenka Ševa, te pisac i direktor Narodnog pozorišta u Nišu Spasoje Ž. Milovanović.

Sve predstave izvode se u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje sa početkom u 20.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana