“Odisej” oduševio Novosađane

Agencije
“Odisej” oduševio Novosađane

Novi Sad – Najveća pozorišna koprodukcija u regionu - predstava “Odisej” Gorana Stefanovskog, u režiji Aleksandra Popovskog - premijerno je izvedena pred prepunom scenom “Jovan Đorđević” novosadskog Srpskog narodnog pozorišta, prenose agencije.

Predstavu, koja je sinoć oduševila Novosađane, izveo je glumački ansambl sastavljen od sedam pozorišta iz republika bivše Jugoslavije.

Tu koprodukciju čine Teatar “Ulisis” Radeta Šerbedžije sa Briona, “Gavela” iz Zagreba, Slovensko narodno gledališče iz Maribora, Atelje 212 iz Beograda, SNP i Sterijino pozorje iz Novog Sada, kao i Teatar na navigatorot iz Skoplja.

Predstava “Odisej” će na istoj sceni SNP-a biti izvedena i danas i sutra.

“Odisej” je pozorišna predstava u kojoj reditelj i glumci dočaravaju - ali i istražuju - uvijek nov i znanimljiv fenomen čovjekovih putovanja kroz nepredvidive događaje, kao i njegov povratak kući.

Mitskog junaka Odiseja glumi Ozren Grabarić, Penelopa je Anita Mančić, a igraju još Branko Jordan, Nataša Matjašec Rošker, Svetozar Cvetković, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Dijana Vidušin, Franjo Dijak i Nikola Ristanovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana