Odigrana predstava “Malo blago”

Srna
Odigrana predstava “Malo blago”

Mrkonjić Grad - Glumci Gradskog pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke odigrali su u Mrkonjić Gradu predstavu “Malo blago” u okviru manifestacije “Dani pozorišta”.

Glumica Nataša Ivančević, koja u predstavi igra sa Slađanom Zrnić i Natašom Perić, rekla je novinarima da predstava govori o tri žene koje prolaze kroz različite probleme.

“Tri žene, tri različite generacije, majka, kćerka i unuka uče jedna od druge i na kraju poruka da je porodica osnova svega”, rekla je Ivančevićeva nakon sinoćne predstave.

Zrnićeva je istakla da je ovo jedna od najnagrađivanijih predstava Gradskog pozorišta “Jazavac”.

“Nastala je po tekstu Elena Marfija, a u režiji Slađane Kilibarda. Mislim da je predstava dobra, melodramska i da se svako u njoj pronađe”, naglasila je Zrnićeva.

Osim ove, publika je imala priliku da pogleda i predstavu “Ko je ovde idiot” teatra “Jugoart” iz Beograda, a u takmičarskom dijelu festivala biće odigrane još i predstave “Porodične priče” Nezavisne produkcije Banjaluka/Beograd i “Krivica” kolašinskog “Korifej” teatra.

“Dani pozorišta”, koji se u Mrkonjić Gradu održavaju 11. put, počeli su u nedjelju, 4. avgusta, premijerom predstave “Klasni neprijatelj” mrkonjićkog Gradskog pozorišta.

Posljednjeg festivalskog dana, 9. avgusta, u pratećem programu glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Radenka Ševa odigraće predstavu “Priča koja luta svijetom”, a u čast pobjednika Dramska grupa Medicinske škole iz Doboja izvešće predstavu “Nada”.

Predstave se izvode u pozorišnoj sali Kulturnog centra “Petar Kočić”.

Organizator festivala je mrkonjićko Gradsko pozorište, a pokrovitelj opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana