NPRS na turneji po Srbiji: "Sumnjivo lice" sutra u Beogradu

Srna
NPRS na turneji po Srbiji: "Sumnjivo lice" sutra u Beogradu

BANjALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske odigraće sutra u Beogradu predstavu "Sumnjivo lice" po tekstu Branislava Nušića, u režiji Ivana Plazibata.

"Sumnjivo lice" jedna je od predstava koje će biti izvedene u okviru programa pod nazivom "Slavimo Nušića" povodom 160 godina od rođenja ovog srpskog pisca, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

U srijedu, 23. oktobra, Narodno pozorište učestvuje na 33. "Danima Zorana Radmilovića" u Zaječaru sa predstavom "Švabica" po motivima pripovijetke Laze Lazarevića, u dramatizaciji i režiji Dušana Petrovića.

Iz Narodnog pozorišta su naveli da je ova predstava premijerno izvedena 18. oktobra.

U okviru Festivala "Naši dani" u Beogradskom dramskom pozorištu će Narodno pozorište Republike Srpske izvesti dvije predstave. U petak, 25. oktobra, biće izvedena predstava "Mali ratovi i kabine Zare", autorke Vide Davidović, u režiji Ivice Buljana, a u subotu, 26. oktobra, predstavu "Švabica" imaće priliku da vidi i beogradska publika.

U međuvremenu, na Festivalu klasike "Vršačka pozorišna jesen", koji će biti održan 31. put u Narodnom pozorištu "Sterija" od petka, 25. oktobra, do srijede, 30. oktobra, učestvovaće predstava "Urnebesna tragedija", Dušana Kovačevića, u režiji nedavno preminulog reditelja Jagoša Markovića, koprodukcioni projekat Narodnog pozorišta Republike Srpske i Narodnog pozorišta u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana