Nova predstava Dječijeg pozorišta RS: Avanture hrabrog tigrića Tike

R.V.
Nova predstava Dječijeg pozorišta RS: Avanture hrabrog tigrića Tike

BANjALUKA - U Dječijem pozorištu Republike Srpske danas počinju probe na novoj predstavi “Tigrić Tika” po tekstu i u režiji Jovana Carana.

Ova predstava nije dio zvaničnog premijernog repertoara Dječijeg pozorišta u 69. sezoni i rezultat je namjere da nacionalni teatar još jednim naslovom obraduje mališane koji se sa ovakvim nježnim pričicama susreću u najranijem djetinjstvu. Hrabrost jednog malog tigra da pronađe doktora Sovu koji treba da izliječi njegovu mamu i avanture kroz koje tigrić Tika mora da prođe na tom velikom putu sasvim sigurno će oduševiti dječake i djevojčice, od kojih će mnogima, upravo ovakva predstava biti i prvi susret sa pozorištem.

U predstavi igraju Dragana Ilić, Jelena Glizijan, Aleksandar Runjić i Nikola Milaković, a reditelju Jovanu Caranu ovo je nakon predstave “Gagarin, najšašaviji pas u svemiru”, Berislava Blagojevića, drugi put da radi sa ansamblom Dječijeg pozorišta Republike Srpske. Predstava “Tigrić Tika” je na repertoaru 21. septembra u 18 časova i namijenjena je uzrastu tri plus godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana