Ničiji san otvara sezonu

Snežana Tasić
Ničiji san otvara sezonu

Prijedor - Pozorište Prijedor započeće 61. sezonu sa dvije nove predstave, najavio je direktor ove teatarske kuće Zoran Baroš.

- Prvu predstavu radimo po tekstu "Ničiji san" autora Mate Matišića, u režiji beogradskog režisera Filipa Grinvalda. U njoj gostuje glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke Nataša Ivančević - kazao je Baroš.

Dodao je da će premijera ove predstave biti 30. septembra. Komad "Bluz osmijeh", koji će po tekstu Miroljuba Rikija Nedovića režirati Željko Kasap, trebalo bi da se nađe pred prijedorskom publikom do 20. oktobra.

- Možda je malo neobično što odmah počinjemo sa dvije predstave, ali time namjeravamo da nadoknadimo period kada, zbog obilježavanja 60. godišnjice naše kuće, nismo radili nove komade - kazao je Baroš.

Pozorište Prijedor, osim rada na dvije premijerne predstave, u toku jeseni planira i mini-turneju sa predstavom "Djelidba", koju je, po tekstu Skendera Kulenovića, režirao Marko Misirača. "Djelidbu" će moći da pogleda publika Beogradskog dramskog pozorišta, kao i pozorišta u Zrenjaninu, Somboru, Novom Sadu.

Glumačku ekipu "Djelidbe" čine članovi domaćeg ansambla Radenko Bilbija, Darko Cvijetić, Rade Stupar, Dean Batoz, Siniša Vučićević, Želimir Rivić i Mirela Predojević. Gostujući glumci su Goran Jokić i Aleksandar Stojković iz Narodnog pozorišta Republike Srpske, kao i Slobodan Ćustić iz Beogradskog dramskog pozorišta.

Pozorište Prijedor je u jubilarnoj, 60. sezoni učestvovalo na osam festivala i osvojilo čak devet nagrada. Ansambl ovog pozorišta je na "Teatar festu" u Doboju pobijedio sa "Djelidbom", dok je predstava "Hot lajn" na festivalu u Mrkonjić Gradu osvojila prvu nagradu publike.

 

Najmlađa publika

Pozorište Prijedor ne zaboravlja ni na svoju najmlađu publiku. Zoran Baroš je do kraja godine najavio i rad na još jednoj dječijoj predstavi, kojom ova pozorišna kuća svake godine mališanima uljepša novogodišnje praznike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana