Narodno pozorište RS počelo rad na predstavi "Sumnjivo lice"

M. M.
Foto: Narodno pozorište RS

BANjALUKA – Prva čitaća proba za novu predstavu Narodnog pozorišta Republike Srpske za predstavu "Sumnjivo lice", rađenu po tekstu Branislava Nušića, u režiji Ivana Plazibata održana je danas u velikom salonu Banskog dvora čime je zvanično počeo rad na ovom komadu.

Premijerno izvođenje planirano je za 20. april, a u glumačkoj podjeli su Aleksandar Stojković, Nataša Ivančević, Nataša Perić, Željko Erkić, Bojan Kolopić, Boris Šavija, Ognjen Kopuz, Vladimir Đorđević, Boško Đurđević, Zoran Stanišić i Aleksandar Runjić.

Režiser Ivan Plazibat rekao je da je režija Nušićevog komada za njega poseban izazov, jer su Nušićeva djela za njega novi svijet s kojim se nije upoznao tokom redovnog školovanja.

" Ta vrsta logike i moralnog relativizma kod Nušića, odnosno način na koji napravi logički salto mortale, način na koji objašnjava tu obrnutu logiku i moralnu akrobatiku svojih lica mi je fascinantan. Mislim da na ovim prostorima nismo imali boljeg pisca " naveo je on.

Dramaturški tekst obradila  je Ivana Lovrić, producent je Nikola Đaković, scenografkinja Dragana Purković Macan, kostimografkinja Ivana Ristić, a za muziku je zadužen Petar Bilbija.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana