Najbolje predstave regiona od 21. do 27. jula na Festivalu festivala u Trebinju

Srna
Foto: Radio Trebinje

TREBINJE - Tradicionalni Festival festivala u Trebinju okupiće od 21. do 27. jula najbolje predstave regiona, a jedno veče biće posvećeno preminulom reditelju Goranu Bulajiću.

Ovaj festival biće održan u okviru manifestacije “Trebinjsko kulturno ljeto”.

Načelnik Gradskog ođeljenja za kulturu Slađana Skočajić izjavila je Srni da je “Trebinjsko kulturno ljeto” počelo manifestacijom “Dučićev dan” u aprilu, a završiće se “Dučićevim večerima poezije” u oktobru.

“Kad je riječ o Festivalu festivala, novina je što će dio pratećeg programa, odnosno promocija knjige o Ivi Andriću biti priređena u Muzeju Hercegovine 23. jula”, rekla je Skočajićeva.

Prema njenim riječima, Festival mediteranskog i evropskog filma počeće 28. jula, a otvaranje će biti upriličeno u Turističkom kompleksu “Grad sunca”.

“Festival klasične muzike žMjusik end mor samr fest” počeće 3. avgusta i trajaće do 14. Biće priređeno šest velikih koncerata”, rekla je Skočajićeva, te napomenula da će biti priređeni kulturni sadržaji i za Preobraženske svečanosti, odnosno krsnu slavu grada.

Ona je navela da će 23. avgusta početi džez festival, koji se održava treći put u ovom gradu, a trajaće do 27. avgusta.

Skočajićeva je napomenula da će prvog dana Festivala u amfiteatru na Crkvini Zoran Predin pjevati stihove Arsena Dedića, a među izvođačima je i “Sarajevo džez gerila”.

Ona je rekla da će 28. septembra prvi put biti priređen koncert sa orguljama u Katoličkoj katedrali u Trebinju.

Skočajičeva je ocijenila da Trebinje sa bogatstvom kulturno-istorijskih spomenika, dobrim kvalitetom rada kulturnih ustanova s pravom nosi epitet grada kulture, što pokazuje i manifestacija “Trebinjsko kulturno ljeto” koja je spoj tradicije i kvaliteta.

“Kultura nisu samo manifestacije, to je opšti utisak koji se dobija kada se posjeti jedan grad. Smatram da Trebinje u potpunosti zaslužuje epitet grada kulture i sporta, ali i lijepog, uređenog grada i dobrih ljudi i domaćina”, rekla je Skočajićeva.

Skočajićeva je rekla da u ovoj manifestaciji, osim grada i javnih gradskih ustanova, učestvuje cijelo Trebinje, odnosno imaju podršku publike.

“Publika daje finu notu cijeloj manifestaciji zato što zna da prepozna i nagradi kvalitet, a mi se trudimo da održimo taj nivo kulture na koji je Trebinje naviklo”, navela je Skočajićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana