Nagrada u džepu znači više obaveza

Aleksandra Madžar
Nagrada u džepu znači više obaveza

Beograd - Nagrada “Raša Plaović” je najveće priznanje koje sam dobio u karijeri. Ona zaista obavezuje i ima specifičnu težinu da se s njom u yepu čini da imate malo više obaveza.

Rekao je ovo za “Glas Srpske” glumac Igor Đorđević, dobitnik nagrade koju Narodno pozorište Beograd dodjeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na svim beogradskim pozorišnim scenama u jednoj sezoni.

Đorđeviću je priznanje pripalo za ulogu Stavrogina u predstavi “Zli dusi” velikana pisane riječi Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, u režiji Tanje Mandić-Rigonat.

- Spremio sam impozantan govor koji sam mislio da govorim na dodeli, ali onda sam odlučio da to ne izgovorim, jer sam shvatio da je govor bio pun opštih mesta i da se značaj nagrade podrazumeva sam po sebi - kaže Đorđević.

Ističe da je mislio da nema nikakvih šansi da dobije “Rašu Plaovića” kada je vidio koliko je konkurencija jaka, ali nagrada je ipak dospjela u njegove ruke.

Pozorišna publika ima priliku da Igora Đorđevića gleda na sceni “Zvezdara teatra” u predstavi “Čigra” reditelja Božidara Đurovića. Premijera ove predstave bila je 6. decembra.

Đorđević u “Čigri” igra rame uz rame za jednim od najvećih srpskih glumaca Milanom Lanetom Gutovićem.

- Rad na komadu “Čigra” je bogato iskustvo. Smatram da je Lane Gutović “institucija” i dovoljno je da se popne na scenu da pozorište počne - naglasio je Đorđević.

Dodaje da se trudio da uči glumački zanat od Gutovića, ali i da se igra sa njim.

- To i jeste pozorište - igra. Mislim da smo u jednoj opuštenoj kreativnoj atmosferi napravili sjajan posao i siguran sam da će predstava “Čigra” imati dug i uspešan pozorišni život - ističe Đorđević.

Poslije veoma uspješne godine, brojnih predstava i gostovanja, glumac će praznične dane iskoristiti za odmor.

- Naporno sam radio ove godine. Pre svega želim malo da se odmorim - kazao je Đorđević.

Kada je riječ o budućim predstavama, kaže da mu se nude dva projekta u “Slavija teatru”.

- Iako su mi ponudili da igram u dva projekta, ne bih nešto unapred da najavljujem, prvo moram da pročitam tekstove - rekao je Đorđević.

“Zoranov brk”

Talentovani glumac u svojoj karijeri dobio je niz priznanja za profesionalna dostignuća. Publika je imala priliku da ga gleda u serijama “Cvat lipe na Balkanu” i “Žene sa Dedinja”, a dobitnik je “Zoranovog brka” za maestralno tumačenje Kanjoša Macedonovića u istoimenoj predstavi. Dobitnik je i nagrade “Petar Banićević”, koja je ustanovljena 2011. godine u beogradskom Narodnom pozorištu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana