Muzička priča otvara Dane komedije u Bijeljini

Aleksandra Madžar
Muzička priča otvara Dane komedije u Bijeljini

Bijeljina - Predstava "Zvezdarske zvezdice" Ustanove za kulturu "Vuk Karadžić" iz Beograda otvoriće 26. marta festival "Dani komedije" u Bijeljini.

Najavila je ovo urednik programa u Centru za kulturu Semberije Neda Petić, dodajući da je selektor festivala, koji će trajati do 30. marta, glumac Gavrilo Jovanović.

Tekst, režiju, scenografiju i kostimografiju muzičke predstave koja će podići zavjesu festivala potpisuje popularna glumica Gorica Popović, koja će i zaigrati na sceni.

U "Zvezdarskim zvezdicama" akcent je na muzici, dok je tekst neophodna nit koja donosi magiju na scenu. Publika će imati priliku da uživa u starim i novim šlagerima, a pojedine numere Popovićeva je napisala baš za ovu priliku. Glumačke kreacije u komadu će pokazati Dara Džokić, Tanja Bošković, Katarina Gojković, Jelica Sretenović, Sofija Juričin, Anita Mančić, Katarina Žutić, Goran Sultanović i Radomir Nikolić.

Druge festivalske večeri publici će se predstaviti ansambl Narodnog pozorišta Republike Srpske sa predstavom "Žiranti". Autor teksta za ovaj komad, koji ljubiteljima pozorišta obećava mnogo smijeha, jeste Mario Ćulum, a u predstavi igraju Đorđe Marković, Radenka Ševa, Dragoslav Medojević, Mirzeta Jakšić, Koviljka Šipka i Boško Đurđević.

Udruženje dramskih umetnika Srbije trećeg dana festivala izvešće komad "Hipnotizer" u režiji Saše Latinovića. U ovom komadu igraju Feđa Stojanović, Gorica Popović i Bojan Žirović.

Predstava "Državni posao" u režiji Petra Jovanovića i u produkciji Pozorišta mladih iz Novog Sada na programu je četvrte festivalske večeri. Glumačku ekipu koja je zadužena za smijeh publike čine Dimitrije Banjac, Nikola Škorić, Dejan Ćirjaković, Slavica Vučetić, Marija Mitrović, Ervin Hadžimurtezić i Dejan Šarković.

Zatvaranje

"Dane komedije" zatvoriće predstava "Kume, izgore ti" Teatra "Ubuntu" iz Bijeljine, koju će izvesti Ivan Petrović i Nenad Blagojević. Cijena ulaznica iznosiće pet, deset i dvanaest maraka. Komplet ulaznica košta 39 maraka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana