„Mlijeko“ otvara novu sezonu Banjalučkog studentskog pozorišta

Ilijana Božić
„Mlijeko“ otvara novu sezonu Banjalučkog studentskog pozorišta

BANjALUKA- Nova sezona Banjalučkog studentskog pozorišta „Mliječni put“, 46. po redu, biće otvorena predstavom „Mlijeko“ sutra u 20.30 časova u Podrum sceni u Banjaluci.

Time će biti proslavljena i peta godišnjica igranja ovog komada čiji je autor Vasilis Kocikonuris, a režiser Slobodan Perišić.

U ovoj godini centralni događaj je obilježavanje 45. rođendana Studentskog pozorišta, a tim povodom 18. februara biće održana svečana akademija u Banskom dvoru, a rođendansko slavlje uz učešće glumaca amatera planirano je za 19. februar.

Publika će imati priliku da u ovoj sezoni gleda „Reviju komedija“, a  u okviru ovog programa na Podrum sceni nastupiće predstave Narodnog pozorišta Republike Srpske, Pozorišta Prijedor, Gradskog pozorišta „Jazavac“ i pozorišne trupe AKT „Alija Sirotanović“ i to u periodu od 25. do 28. februara.

Predsjednik Skupštine Banjalučkog studentskog pozorišta Aleksandar Pejaković istakao je da će u prvoj sedmici ovog mjeseca biti gotov desestomjesečni, odnosno godišnji repertoar koji će simbolično sadržavati 45 događaja na Podrum sceni.

-Na ovaj način ponavljamo organizaciju redovnog repertoara kojeg smo imali u 2018. godini. Tematski, ove godine, bićemo daleko od tipičnih bulevarskih izvedbi, tako da je u skladu s tim planirana samo jedna premijera i to predstave „Anastasija“-rekao je Pejaković.

Objasnio je da ovaj komad govori o ustaškom zločinu koji se dogodio u banjalučkom naselju Drakulić 1942. godine, a da je premijera planirana u aprilu.

-Studentsko pozorište je dobilo poziv da sa predstavom „Žilište“ gostuje u San Francisku. Planiramo to gostovanje, naravno ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija, a i ako naši studenti dobiju vize, u šta ne sumnjamo-kazao je Pejaković.

Rukovodilac Odjeljenja za turizam, ekonomsku, informativnu i promotivnu djelatnost TOBL-a, Suzana Šalić istakla je da će Turistička organizacija Banjaluke i ove godine biti prijatelj Studentskog pozorišta.

-Prepoznali smo važnost ovakvih kulturnih događaja kao bitnog segmenta turizma čiji cilj je promocija Banjaluke sa pečatom kulture. Osluškujući potrebe  i želje gostiju uvidjeli smo da je neophodno da se angažujemo na promocije kulture i samim tim smo pokrenuli kampanju koju smo nazvali „Turizam u službi kulture“-navela je Šalićeva.

Cijena karata u 46. sezoni Studentskog pozorišta iznosiće 10 KM, a na njih će popust od 20 odsto da ostvare svi oni koji na vrijeme rezervišu karte, tako da će cijena ulaznice praktično biti 8 KM. Pojedinačka studentska karta, bez obzira da li je rezervisna ili nije, koštaće 2KM, dok će besplatan ulaz imati srednjoškolci, studenti i penzioneri koji isključivo organizovano dolaze na predstave Studentskog pozorišta.

Studio „Džep“

U planu je i reaktiviranje programa studija „Džep“, nakon jednogodišnje pauze, sa urednicima programa Tanjom Stupar Trifunović i Nebojšom Kuruzovićem.

- Ove godine planiramo da svaki mjesec imamo najmanje po jedan pjesnički ili muzički događaj. Počeli smo sa premijerom kabarea „Nebojša Kuruzović & Elektro Tesla“,  a nastavljamo sa koncertom „Kombajn džez kvarteta“ 17. februara i pretpremijerom nove knjige poezije Tanje Stupar Trifunović-najavio je Kuruzović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana