Mirela Predojević: Glumcu najgore kada čeka uloge

Snežana Tasić
Mirela Predojević: Glumcu najgore kada čeka uloge

Prijedor - Svaka uloga je po nečemu zanimljiva i bitna. Za glumca je najgore kada ne igra i kada čeka na uloge.

Ovako glumica Pozorišta Prijedor Mirela Predojević objašnjava kako uvijek iznova pronalazi inspiraciju da izgradi novi lik i odgovori zadatku koji reditelj stavi pred nju.

Prijedorska publika imala je priliku da Predojevićevu gleda u predstavama "Mušica", "Djelidba", "Ničiji sin", "Helverova noć". Glumica je diplomirala na banjalučkoj Akademiji umjetnosti, a prve profesionalne korake napravila je u prijedorskom pozorištu.

- Mi smo malo, ali ozbiljno pozorište, međusobno se poznajemo i dok ozbiljno radimo istovremeno uživamo i dobro se zabavljamo. Rad na svakoj predstavi je drugačiji, čak i kada su svi glumci isti. Svaki put se kreće ispočetka i nikada niste u potpunosti sigurni u krajnji rezultat. Upravo to je najljepše u svijetu glume - kaže Predojevićeva.

Prisjetila se i prvih uloga koje je napravila kao gimnazijalka u rodnoj Gradišci na sceni amaterskog pozorišta "Anastasija" koje je osnovao Žarko Milivojac.

- Baš u tom gradiškom pozorištu shvatila sam da će gluma postati moja opsesija i životno opredjeljenje - kazala je glumica.

Priča da je u Prijedor došla zbog supruga, ali je ubrzo postala i dio pozorišnog ansambla. Ipak, ne zaboravlja kolege u Gradišci.

- Drago mi je što je Gradiška dobila novi teatar koji je osnovan zalaganjem nas nekoliko mladih glumaca. Veoma sam ponosna što smo uspjeli da pokrenemo Grad pozorište - ističe Predojevićeva.

Ona je izgradila prepoznatljiv stil glume sa izvanrednim mogućnostima transformacija od žena iz naroda i ruralnih područja do dama.

- Kada radim ono što volim, ne postoji nerješiv problem. Volim da se pomučim, da dam svoj maksimum dok spremam ulogu. To obično daje dobar rezultat - smatra glumica.

Sigurna je da će biti još mnogo uloga za nju, ali neke zahtijevaju još glumačkog i životnog iskustva.

- Ako u novim ulogama bude različit rediteljski pristup, moja želja je ispunjena - kazala je Predojevićeva.

Učitelji

- Naučila sam mnogo i od reditelja i od kolega. Kroz svaku ulogu se sazrijeva i uči. Imam dosta učitelja, neki od njih ni ne znaju da su me nečemu naučili, ali i to je zanimljivo - kaže Mirela Predojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana