Mileni Dravić statueta Joakim Vujić

RTS
Mileni Dravić statueta Joakim Vujić

Beograd - Beogradska glumica Milena Dravić dobitnica je statuete “Joakim Vujić” koju dodjeljuje Knjaževsko srpski teatar (KST) za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umjetnosti Srbije, prenosi RTS.

Milena Dravić je statuetu zaslužila za glumačko trajanje u pozorištu, na filmu i televiziji, osoben dar, ljepotu i harizmu - navodi se u obrazloženju žirija.

Žiri je naveo da je svestranost njenog glumačkog umijeća prepoznata i visoko cijenjena u različitim žanrovima, od najfinijeg psihološkog nijansiranja lika u drami, bravurozne minijature i improvizacije u komediji, do potresne upečatljivosti krupnog plana na filmskom platnu i televizijskom ekranu.

Žiri su činili reditelj i umjetnički direktor kragujevačkog pozorišta Nebojša Bradić, glumac Vlastimir Đuza Stoiljković, prošlogodišnji laureat Satuete “Joakim Vujić”, zatim direktor kragujevačkog Teatra Vojo Lučić, dramaturg KST Marija Soldatović i glumac kragujevačkog pozorišta Miloš Krstović.

Mileni Dravić će statueta “Joakim Vujić” svečano biti uručena na Velikoj sceni kragujevačkog Teatra, na Dan pozorišta, na Sretenje, 15. februara.

Joakim Vujić (1772 — 1847) bio je srpski književnik i autor više od četrdeset različitih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana