„Maratonci” kao pozorišna predstava u Hrvatskoj: Svjesni smo da rizikujemo

GS
„Maratonci” kao pozorišna predstava u Hrvatskoj: Svjesni smo da rizikujemo

Kultni film Slobodana Šijana “Maratonci trče počasni krug”, nastao po djelu Dušana Kovačevića, biće postavljen kao pozorišna predstava na sceni  Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, najavio je novi upravnik ovog pozorišta Vladimir Ham, prenosi Jutarnji list.

Govoreći o planovima za naredni period, Ham je otkrio da novu sezonu počinju dramatizacijom romana “Jom Kipur” osiječke književnice Ivane Šojat u režiji Želimira Mesarića, koji će tom predstavom obilježiti 50. godišnjicu umjetničkog rada. Nakon toga slijedi dramatizacija “Maratonaca”.

- Svjestan sam toga da je to riskantno, jer će ljudi koji poznaju film očekivati isto i u pozorištu. Hoćemo li im dati isto, vidjećemo kad proizvod bude gotov, ali sigurno će biti dobro - izjavio je Ham i dodao:

- Posao smo već dogovorili sa rediteljkom Oljom Đorđević, koja ima veliko pozorišno iskustvo, posebno kada su u pitanju komedije. U HNK je već režirala komediju “Sumnjivo lice”. Kao treći naslov u sezoni planiramo dramatizaciju filma “Let iznad kukavičjeg gnijezda”, s kojim bismo zatvorili sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana