Lavirint poezije mladih pjesnika

Aleksandra Madžar
Lavirint poezije mladih pjesnika

Istočno Sarajevo - Festival poezije za djecu u Istočnom Sarajevu u organizaciji “Forum teatra” biće održan 10. i 11. decembra sa smanjenim brojem učesnika, a program je naslovljen “U lavirintu poezije”.

Iako je održavanje ove dvodnevne manifestacije bilo dovedeno u pitanje, organizatori su ipak pronašli način da obraduju najmlađu publiku.

- Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nije podržalo ovaj festival, najstariju domaću književnu manifestaciju za djecu, koja je svojim konceptom i značajem važna za kulturu Srpske - rekao je organizator festivala reditelj Vitomir Mitrić.

Naglasio je da su novac za organizovanje festivala dobili od Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo i da će program biti održan u četiri cjeline.

- Obilježićemo 40 godina od štampanja prve knjige pjesnika Radoslava Samardžije, čije će stihove čitati Ilija Mimić. Biće održana i promocija knjiga Nedeljka Zelenovića “U zrnu puberteta” i “Ja i tata ko dva brata” Tode Nikoletića - najavio je Mitrić.

Dodaje da će u okviru festivala biti predstavljena i knjiga Duška Milunovića “Ljubav boje bijelo” u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, čije će stihove čitati Aleksandra Mitrić-Štifanić.

Mališani će imati priliku da prisustvuju i promociji knjige “Neuhvatljiva dječja pjesma”, kojom su obuhvaćeni najbolji i nagrađeni radovi desetog i jedanaestog konkursa poezije za djecu, koju smo priredili književnica Dara Sekulić i ja - kazao je Mitrić.

Nagrade

- I ove godine najmlađi ljubitelji pisane riječi imali su priliku da svoje radove pošalju na konkurs 12. festivala poezije za djecu sa temama “Djeca nisu ovce” i “Osluškivanje Boga” i da pokažu svoj talenat. Naravno, kao i svaki put, oni koji budu napisali najbolji rad biće nagrađeni - kaže Vitomir Mitrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana