Konstantin dolazi u Srpsku

Aleksandra Madžar
Konstantin dolazi u Srpsku

Niš - Probe za za predstavu "Konstantin: znamenje anđela" su u jeku, a glumačkoj ekipi na niškim daskama pridružio se i Vuk Kostić, koji tumači mladog Konstantina. Pošto je reč o velikom i značajnom projektu, sigurno je da ćemo predstavu izvesti i za publiku u Republici Srpskoj.

Potvrdio je ovo za "Glas Srpske" književnik Dejan Stojiljković po čijem dramskom tekstu "Konstantin: znamenje anđela" reditelj Jug Radivojević radi predstavu na sceni Narodnog pozorišta u Nišu. "Konstantin" će premijeru u Nišu doživjeti 27. februara.

- Datum niške premijere poklapa se sa danom rođenja Konstantina Velikog. Beogradska publika videće predstavu 4. marta u Narodnom pozorištu. Premijeru očekujem sa uzbuđenjem i osećam veliku odgovornost - kaže Stojiljković.

Predstava nastaje u okviru obilježavanja programa "Milanski edikt 313-2013, Srbija"

- Čitajuće probe su završene. Postavku dekora očekujemo sledeće sedmice, onda počinje drugi deo proba. Sve ide po planu - kazao je Stojiljković.

Ističe da predstava već dobija obrise, te da bez obzira na kratke vremenske rokove, profesionalci prave čuda na sceni.

- Drama "Konstantin: znamenje anđela" biće nešto što nije viđeno na sceni niškog pozorišta, ali mislim da će to biti i veliki događaj u svetu pozorišta u celoj Srbiji i regionu - smatra Stojiljković.

Miodrag Krivokapić tumači lik Konstantina starijeg.

- Prikazaćemo Konstantina do onog trenutka kada je video krst na nebu i doživio preobražaj i pokazati kako je to delovalo na njega. Sa Vukom kao mladim i Miodragom kao starijim Konstantinom, dopunjavaće se životna priča velikog vladara - kaže Stojiljković.

Predstava je koprodukcijski projekat Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta Beograd.

Glumci

- U predstavi se pojavljuju sjajni glumci iz više pozorišta. To će biti predstava u kojoj nema male uloge, jer će glumci imati prilike da igraju svece i careve, od Dioklecijana i Galerija do svetog Dmitrija i svetog Nikole - kaže Dejan Stojiljković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana