“Kes­ten­burg” u Beo­gra­du

Srna
“Kes­ten­burg” u Beo­gra­du

BA­NjA­LU­KA - U Beo­grad­skom dram­skom po­zo­ri­štu da­nas i su­tra biće odi­gra­ne pred­sta­ve u okvi­ru pra­tećeg pro­gra­ma fes­ti­va­la “Kes­ten­burg” ko­ji or­ga­ni­zu­je Ba­nja­lučko stu­den­tsko po­zo­ri­šte s ci­ljem pro­mo­ci­je i po­drške mla­dim po­zo­ri­šnim stva­ra­oci­ma iz svi­je­ta.

Pred­sta­vniš­tvo Re­pu­bli­ke Srpske u Srbi­ji je me­dij­ski i te­hnički po­mo­glo or­ga­ni­za­ci­ju fes­ti­va­la, sa­op­šte­no je iz Ba­nja­lučkog stu­den­stkog po­zo­ri­šta. Na kra­ju sva­kog izvođenja biće do­di­je­lje­ne na­gra­de “Ma­li kes­ten” za glum­ca večeri.

Večeras u 20 časo­va na pro­gra­mu je pred­sta­va “Na­kon pred­sta­ve” u izvođenju Ba­nja­lučkog stu­den­tskog po­zo­ri­šta, u režiji Je­le­ne Tre­pe­to­ve Kos­tić.

Ova pred­sta­va, ko­ju izvo­de Na­dežda Kos­tić i Je­le­na Tre­pe­to­va Kos­tić, za­ni­mlji­va je duo­dra­ma ko­ja is­tražuje te­mu o ra­zla­zu između So­vjet­skog Sa­ve­za i Ju­go­sla­vi­je kra­jem če­trde­se­tih go­di­na pro­šlog vi­je­ka i to­me ka­ko su međudrža­vne po­li­tičke ne­slo­ge uti­ca­le na ljud­ske su­dbi­ne.

Su­tra od 20 časo­va na sce­nu će stu­pi­ti Ba­nja­lučko stu­den­tsko po­zo­ri­šte sa pred­sta­vom “Mli­je­ko”.

Pred­sta­va go­vo­ri o druš­tvu ko­je pro­gla­ša­va bo­le­snim ono­ga ko ne ispu­nja­va očeki­va­nja i ne po­na­ša se po ut­vrđenim pra­vi­li­ma. Režiju je ra­dio Slo­bo­dan Pe­ri­šić, a izvo­de je Je­le­na Tre­pe­to­va Kos­tić, Ale­ksan­dar Ris­ta­no­vić, Bo­jan Ko­lo­pić i Smi­lja­na Ma­rin­ko­vić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana