Jubilej predstave GP “Jazavac”: Prvih pedeset igranja “Malog blaga”

M. M.
Jubilej predstave GP “Jazavac”: Prvih pedeset igranja “Malog blaga”

BANjALUKA - Predstava “Malo blago” rađena po tekstu Elen Marfi, a u režiji Slađane Kilibarde u nedjelju naveče u Gradskom pozorištu “Jazavac” proslavila je svoje pedeseto izdvođenje.

Publika je još jednom uživala u ovom važnom, dirljivom i jednom od omiljenih komada ovog teatra, dok su svoje likove na sceni još jednom oživjele Slađana Zrnić, Belinda Stijak i Nataša Ivančević.

- Moje glumice su izgarale u kreiranju svojih likova i ja sam uživala u njihovoj posvećenosti i samodisciplini. Predstava živi i raste, ali se i čuva onoliko dugo koliko je čuvaju glumci koji u njoj igraju. Onoliko koliko uživaju i pronalaze novi smisao u svakoj sljedećoj izvedbi - kazala je ranije za “Glas” režiserka Slađana Kilibarda, govoreći o jubilarnom izvođenju ove predstave, u kojoj je jedan period umjesto Belinde Stijak igrala Nataša Perić.

Ova predstava u “Jazavcu” premijerno je odigrana u oktobru 2016. godine, na festivalu “Zaplet” i govori o zajedničkom životu tri generacije žena i svemu što imaju, što im nedostaje, donosi radost i tugu.

Predstava je nagrađivana na brojnim festivalima i igrana u mnogim gradovima širom države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana