Izvedena predstava “Bunar”

Agencije
Izvedena predstava “Bunar”

Brčko – U okviru takmičarskog programa 29. susreta pozorišta BiH, ljubiteljima pozorišne umjetnosti u Brčkom predstavio se glumački ansambl Ustanove kulture “Vuk Karadžić” iz Beograda koji je izveo dramski komad Radmile Smiljanić “Bunar”, javile su agencije.

Režiser predstave Egon Savin rekao je sinoć da je ovaj dramski komad univerzalna drama koja se odnosi na BiH, a može da se dogodi u bilo kojem dijelu svijeta.

- Nažalost, BiH je milje prepun negativnih inspiracija. Mnogo je povoda da se pričaju traumatične priče. “Bunar” je priča o dominantnoj majci koja stvara patrijarhalni model življenja čije su žrtve sinovi, a potom i njihove porodice - rekao je Savin.

Smiljanićeva je rekla da je BiH vječita inspiracija.

- Dato nam je da živimo na prostorima koji se odlikuju turbulentnim događajima - rekla je Smiljanićeva.

U pratećem dijelu programa festivala, sa publikom se družio glumac Branislav Lečić, koji je rekao da uloge doživljava kao istraživanje ljudske duše i kao sredstvo za njenu analizu.

Govoreći o svojim pozorišnim i filmskim kreacijama, Lečić je rekao da posebno pamti riječi velikog pozorišnog i filmskog umjetnika Milana Ajvaza da je dobar samo onaj glumac koji uspije da prenese radost na publiku.

- Mi, glumci, hranimo se uvek scenskim životnim iskustvom, ali i nastojimo da sve ono proživljeno u životu iskažemo na sceni - rekao je Lečić.

Pred ljubiteljima pozorišne umjetnosti u Domu kulture u Brčkom večeras će, u takmičarskoj konkurenciji, nastupiti glumci Pozorišta Prijedor koji će, u režiji Marka Misirače, izvesti dramski komad Skendera Kulenovića “Djelidba”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana