Istinite priče kupile publiku

Aleksandra Madžar
Istinite priče kupile publiku

Banjaluka - Životne priče i hrabro izgovorene istine dočekale su publiku koja je došla na premijeru predstave "Ispovijesti generacije 19HH" u Gradskom pozorištu "Jazavac".

Mladi glumci, članovi Studija "Jazavac", na sceni su govorili o kompleksima, problemima, strahovima i nadanjima, a komad je režirao Vladimir Đorđević.  

On je šest mjeseci pripremao predstavu sa grupom talentovanih mladih ljudi, a rezultati su se vidjeli na premijernom izvođenju u nedjelju uveče.

Đorđević je veoma zadovoljan premijerom, a posebno je ponosan na činjenicu da su glumci dostigli tu vrstu spontanosti i neposrednosti koja je potrebna da bi ova predstava bila uvjerljiva gledaocima.

- Cilj postavljanja predstave je bio da napravimo komad gdje publika neće imati utisak da učesnici nešto glume, već da se stvarno nalaze u tim okolnostima koje su na sceni postavljene - kazao je Đorđević.

Mladi glumac Miloš Petković ne krije zadovoljstvo zbog reakcija publike.

- Reagovali su baš tamo gdje smo očekivali, tako da smo uspjeli da uspostavimo odličan kontakt. Mislim da je prvo izvođenje bilo energično i da smo držali pažnju publike sve vrijeme - kaže Petković.

Ponosni su, kaže, što su uz pomoć Vladimira Đorđevića  uspješno iznijeli predstavu, ali su i zahvalni banjalučkoj hip-hop grupi  "Brutal protest" zbog pjesama koje su pisali za predstavu.

Da je rad na ovom komadu bio poučan, zanimljiv i kreativan, potvrdio je i glumac Dejan Stupar.

- Aplauz nam je potvrdio da smo u svojoj zamisli i uspjeli. Ako je bar nekoliko ljudi izašlo iz pozorišta razmišljajući o svojim životnim situacijama i problemima, naš posao je uspješno urađen - smatra Stupar.

Prva repriza predstave zakazana je za 2. mart u 20 časova na sceni "Jazavca".

Glumačka ekipa

Učesnici predstave "Ispovijesti generacije 19HH" su članovi prve generacije studija "Jazavac", koji već tri godine vrijedno i marljivo rade na glumačkim zadacima. Talenat na sceni pokazali su Jovana Zec, Dragana Popović, Dragan Pančić, Delibor Tešanović, Miloš Petković, Nikolina Topić, Drago Batar, Dejan Stupar, Branka Trbić i Blanka Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana