Gradsko pozorište Jazavac: Crvenkapa u svijetu grafita

Aleksandra Glišić
Gradsko pozorište Jazavac: Crvenkapa u svijetu grafita

Banjaluka - Razigrana predstava "Crvenkapa", u režiji Slobodana Perišića, otvorila je u subotu uveče "Juhu" scenu za djecu u banjalučkom Gradskom pozorištu "Jazavac".

Glumica Nataša Perić u ulozi vesele i sasvim nove Crvenkape uspjela je da zadivi najmlađu publiku koja je do posljednjeg mjesta ispunila salu. 

Perišić je na scenu "Jazavca" postavio do sada neviđenu priču o djevojčici sa crvenom kapicom, koja u savremenom okruženju postavlja drugačija pitanja i susreće se sa brojnim izazovima. Na putu do bake ona upoznaje i zeca, kojeg je na veoma upečatljiv način odigrao Rok Radiša.

Ali ova priča ne bi bila potpuna bez vuka, čija je uloga povjerena Bojanu Kolopiću i koji je izmamio buru smijeha, ali i uplašio neke od mališana. Na mjestu lovca iz bajke u Perišićevoj predstavi našao se policajac, a u ovoj ulozi pojavljuje se glumac i jedan od osnivača "Jazavca" Mario Lukajić.

Nataša Perić kaže da je prezadovoljna kako je "Crvenkapa" doprla do mališana.

- Nismo očekivali da će sala biti prepuna na premijeri. Već sada razmišljam koliko ćemo se razigrati do desetog izvođenja. Ova moderna Crvenkapa ne gubi se u šumi, nego u gradu. Pošto je umjetnica koja radi grafite, teži za slobodom i sve to čini je specifičnom - rekla je Perićeva.  

Lukajić se osvrnuo na značaj nove scene namijenjene najmlađim ljubiteljima pozorišta.

- Ideja o osnivanju scene za djecu rođena je prije nekoliko godina, ali tek sada su se stvorili svi uslovi da je otvorimo. Vodili smo se mišlju da je to veoma potrebno Banjaluci, jer su mališani ranije mogli da gledaju predstave samo u Dječijem pozorištu Republike Srpske - kazao je Lukajić.

Sigurno je da će predstava Slobodana Perišića sa odličnom glumačkom ekipom imati dug i uspješan život, a uz vedre boje ove priče jednako će se smijati sve generacije publike.  

Vuk

- Zanimljivo je što ovo nije klasična priča koja je mnogo puta odigrana u raznim pozorištima. Moj vuk živi od stare slave i ne može da se poredi sa likom iz popularne bajke - kazao je Bojan Kolopić.        

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana