Gostovanje Narodnog pozorišta Beograd u NPRS: “Ožalošćena porodica” večeras pred Banjalučanima

M. M.
Gostovanje Narodnog pozorišta Beograd u NPRS: “Ožalošćena porodica” večeras pred Banjalučanima

BANjALUKA - Predstava Narodnog pozorišta Beograd “Ožalošćena porodica”, rađena po djelu Branislava Nušića, a u režiji i adaptaciji Jagoša Markovića nakon gostovanja u Sarajevu, večeras će biti odigrana na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske.

- Jagoš Marković rekreira Nušićev komad i stvara predstavu o ožalošćenoj porodici na početku 21. veka. Suštinski se ništa nije promenilo, kako kaže reditelj. I danas su članovi ove porodice pohlepni, gramzivi, prevrtljivi, samoživi, licemerni. Suštinski se ništa nije promenilo, a spolja ponešto. I čim se podigne zavesa imamo sliku sveta o kome je reč. To su predstavnici vlasti, estrade, kontroverznog biznisa – samozvane veličine u punom sjaju i bedi  sopstvene crnine - zabilježila je o predstavi dramaturg Molina Udovički-Fotez.

Ova predstava premijerno je odigrana u Narodnom pozorištu Beograd u januaru 2018. godine, a premijernu podjelu činili su Saša Torlaković (Agaton Arsić), Radmila Živković (Simka), Danica Maksimović (Sarka), Nebojša Dugalić (Proka Purić), Vanja Ejdus (Gina), Aleksandar Srećković (Tanasije Dimitrijević), Nela Mihailović (Vera), Slobodan Beštić (dr Petrović, advokat), Suzana Lukić (Danica) i Dušan Matejić (Mića).

Izvođenje predstave u Narodnom pozorištu RS počinje u 20 časova, dok će sutra u ovom teatru posjetioci imati priliku da uživaju u baletu “Sedam smrtnih grehova”, u izvođenju ansambla NP Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana