Glumci zagrebačkog “Kerempuha” izveli predstavu “Gospođa ministarka”

Agencije
Glumci zagrebačkog “Kerempuha” izveli predstavu “Gospođa ministarka”

Brčko - U okviru takmičarskog programa 29. susreta pozorišta BiH, ljubiteljima pozorišne umjetnosti u Brčkom predstavio se glumački ansambl Satiričnog kazališta “Kerempuh” iz Zagreba predstavom “Gospođa ministarka”, prema tekstu Branislava Nušića, prenose agencije.

Sve vrijeme trajanja predstave sinoć je na bočnom zidu pored pozornice titlovan prevod teksta koji su izgovarali glumci sa srpskog na hrvatski jezik.

Upravnik “Kerempuha” Duško Ljuština rekao je da je riječ o izrazu protesta protiv jezičkog šovinizma koji se u Hrvatskoj pokušao nametnuti političkim putem pozorišnim i filmskim stvaraocima i institucijama u oblasti kulture uopšte.

- Stručnjaci za jezik neka se bave svojim poslom. Mi ćemo, gdje god budemo nastupali, ovaj komad igrati sa titlom. Za gledanje ove predstave redovno se traži karta više. Publika potvrđuje da je naš ansambl položio ispit sa odličnim uspjehom - rekao je Ljuština na okruglom stolu, koji je održan poslije izvođenja predstave.

U pratećem dijelu programa, koji svako veče prethodi izvođenju predstava iz takmičarskog repertoara, organizovano je druženje glumca Vlade Keroševića sa publikom.

U okviru takmičarskog programa večeras će glumci Ustanove kulture “Vuk Karadžić” iz Beograda izvesti dramski komad Radmile Smiljanić “Bunar”, u režiji Egona Savina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana